Vágólapra másolva!
Az osztrák Bild szerint a Ferencváros vezetőedzőjét, Thomas Dollt is megkereste a Rapid Wien.

A gyengébb bajnoki szereplés miatt hétfőn menesztették a Rapid Wien vezetőedzőjét, Mike Büskenst és Andreas Müller sportigazgatót. A vezetőedző utódját később jelölik ki, sajtóértesülések szerint lehet osztrák (Dietmar Kühbauer vagy Damir Canadi), de akár külföldi szakember is.

A Bild szerint

a bécsiek érdeklődnek a Ferencváros 50 éves edzője, Thomas Doll iránt.

A hírről szintén beszámoló laola1.at írásában kiemeli, hogy Doll 2013 decembere óta Magyarországon dolgozig, és ez idő alatt kétszer Magyar Kupát, egyszer pedig bajnokságot nyert a Fradival. Doll korábban a Hamburger SV, Borussia Dortmund, Genclerbirligi és a Al-Hilal csapatánál is edzősködött.

Thomas Doll legutóbb bajnok lett a Fradival, jelenleg harmadik a csapat Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Szántó Tamást is foglalkoztató bécsi klub az osztrák élvonalban 14 forduló után az ötödik, kilenc ponttal lemaradva az éllovas mögött. Legutóbb vasárnap 1-0-ra kapott ki hazai pályán az AC Wolfsbergertől. Az Európa Ligában két fordulóval a csoportkör zárása előtt a Rapid úgy harmadik a csoportjában, hogy csak egy ponttal gyűjtött kevesebbet, mint az előtte álló két együttes, a Genk és az Athletic Bilbao.

Magyar kincset talált az osztrák futball

A válogatott szünet miatt az osztrák bajnokságban csak jövő vasárnap lép pályára a Rapid, a címvédő Red Bull Salzburg vendége lesz. Az Európa Ligában november 24-én a belga Genk otthonában szerepelnek a bécsiek.