Vágólapra másolva!
A két klub szurkolóinak magyarellenes megnyilvánulásai miatt a kolozsvári CSU-ra és a jászvásári Politechnica Nationalra is ötszáz eurós (155 ezer forint) bírságot szabott ki a Román Kosárlabda Szövetség (FRB) fegyelmi bizottsága.

A bizottság megállapította: a sepsiszentgyörgyi Sepsi Sic női kosárlabdacsapatának október 28-i kolozsvári, és november 6-i jászvásári vendégjátékán is sportszerűtlenül nyilvánultak meg a hazai együttes drukkerei. A szabályzat azon előírása alapján rótták ki a bírságot, amely többek között tiltja a nézők xenofóbiára, nemzeti gyűlöletre való uszítását. A szövetség nyomatékosította, hogy nem tűri a sportszerűtlen nézőtéri megnyilvánulásokat.

Korábban a Maszol.ro portál arról számolt be: a román bajnokságban és kupában is címvédő sepsiszentgyörgyi kosárlabdacsapat kolozsvári mérkőzésén a nézők egy csoportja többek között azt skandálta, hogy kifelé a magyarokkal az országból, míg a jászvásári találkozón a szurkolók székely zászlót akartak meggyújtani, de végül a rendfenntartók ezt megakadályozták.