Boldogság 3 lépésben vállalkozóknak

Boldog születésnapot! 90 éves lett Micimackó éhes gif
Vágólapra másolva!
Tudta, hogy a boldogságot tudományosan is kutatják? A Berkeley Egyetem egy csoportja, a Greater Good Science Center arra jutott, hogy a szívből jövő hála kimutathatóan megerősíti az immunrendszert, csökkenti a magas vérnyomást, és ez még csak a fiziológiai hatás. Egy ügyes startup pedig hálanaplót gyártott a stresszel kelő, stresszel fekvő vállalkozóknak.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg elég kevés üzletember helyezné el a listán a boldogságot, ha a gyümölcsöző vállalkozás feltételeit kellene felsorolnia. Hiába tudja mindenki, hogy többre megy az optimizmussal, mint a szorongással, így az Entrepreneur, nagyon nehéz ezen a hullámvasúton folyamatosan örülni annak, hogy élünk.

Ez pedig hiba, mondja nevezett Berkeley-i kutatócsoport, amely egészen komolyan foglalkozik a hála élettani és mentálhigiénés hatásával. A kalandvágyók ezen a linken feliratkozhatnak a 21 napos kihívásukra. Minden a háláról szól, minden ott kezdődik, hogy megköszönjük az élet áldásait, állítják ezek a tudósok. Ez inspirálta a Five Minute Journal nevű kis céget, hogy elkészítse a szoftvert, amely minden technikai könnyítést megad annak, hogy napi 5 percben számot vessen, mitől olyan szerencsés az élete. Alább talál 3 egyszerű ötletet arra, hogyan erősítse meg magában a hála érzését.

Kezdje köszönettel

Már reggel tegyen azért, hogy átélje a hála érzését. Alighanem a vállalkozók többsége egyetért abban, hogy a reggel a nap legfontosabb része. Sokan kifejezetten még sötétben kelnek, hogy több férjen bele a 24 órába. Tegyen róla, hogy jobb lábbal keljen, ezzel pozitívra hangolja az egész napját. Ha frusztrált, ideges, dühös arccal sétál be a kollégái közé, abból semmi jó nem sül ki.

Ő például mindig boldog Forrás: Youtube

Mindannyian hajlamosak vagyunk a rosszra koncentrálni, és persze az természetes is, hogy szeretnénk kijavítani a hibákat. De ha elalvás előtt végiggondolja, mennyi jó érte, másnap reggel boldogan ébred, boldogan megköszöni. Ezzel szó szerint megnyitja a szívét az aznapi ajándékoknak. És bár ez a gondolat a kellő csomagolásban akármelyik emlékkönyvben megállná a helyét, elég praktikus is. Similis simili gaudet – hogy hasonló a hasonlót vonzza, több ezer éve közmondás minden nyelvben. A negatív a lehangoltságot, a boldog még több boldogságot.

A-ból B-be

Állítson fel egy részcélt minden egyes napra. Ez szinte fizika: ha a célra összpontosít, nagyságrenddel több esélye van, hogy semmi ne állíthassa meg, amíg el nem éri. Homályos célpontra nem érdemes lőni. Hiszen nem a tűt keresi a szénakazalban, hanem az elképzelését szeretné felépíteni.

Konkrétan

Az egyik leginkább alulértékelt szempont, hogy erősen törekedni kell a részletgazdagságra, amikor kitűzi a célt. A szerencsére és az esetlegességre nem érdemes támaszkodni. Bontsa le minél specifikusabban, hová szeretne eljutni. Ugyanez igaz a boldogságra is. Lássa maga előtt pontosan, miért lehet hálás. A vállalkozó azért nem alkalmazottként dolgozik, mert szabad akar lenni. Senki sem mondta, hogy ez könnyű, de a kreativitás akkor is többet tesz a világért, mint a kontrollkövetés, ha falakba ütközik. A saját maga teremtette boldogsággal pedig ezeket a falakat is előbb-utóbb ledönti.