A sztárok legtragikusabb szerelmi történetei

Patrick Swayze, Lisa Niemi
Vágólapra másolva!
Sírt már ma? Ha nem, most fog. Íme minden idők legszívszorítóbb románcai halott kedvesekkel, síron túlról és síron túlra küldött üzenetekkel Clark Gable és Carole Lombard szomorú sztorijától kezdve Patrick Swayze és felesége történetéig.
Vágólapra másolva!

Natascha McElhone és Martin Hirigoyen Kelly

A Kaliforgia sztárja két fiút is szült férjének, akivel 1998-ban kötöttek házasságot. Éppen harmadik gyereküket várták, amikor bekövetkezett a két szerelmest elválasztó tragédia. 2008 májusában a színésznő Kellyt összegörnyedve találta, amikor hazatért. A férfit azonnal kórházba vitték, de nem élte túl.

Natasha McElhone férje halálának évében Forrás: Leon Neal / AFP

Halála szívizom-elégtelenség okozta szívroham miatt következett be – a pár fia, Rex öt hónappal Kelly távozása után született. McElhone pedig még a szeretett férfi elvesztése után is írt neki leveleket, amelyekben elmesélte, hogyan zajlanak nélküle a mindennapok, illetve hogy hogyan dolgozza fel a három fiú az apja halálát.

A megható beszámolók összegyűjtve könyv formában is megjelentek, After You: Letters of Love, Loss, to a Husband and Father (Az élet utánad: Levelek szerelemről és veszteségről egy férjnek és apának) címmel.

Pierce Brosnan és Cassandra Harris

James Bond egyik megformálója és az egykori Bond-lány nemcsak a filmvásznon, a valóságban is egymásra találtak, amikor az ír színész 1980-ban feleségül vette Cassandra Harrist. Brosnan egyúttal – miután az apjuk meghalt – a nő két gyerekét is örökbe fogadta, és sajátjaként nevelte őket, majd egy közös gyerekük is született.

Pierce Brosnan és Cassandra Harristől született fia, Sean 1995-ben, az Aranyszem londoni premierjén Károly herceggel, Tina Turnerrel és Izabella Scorupco színésznővel Forrás: Shawn Baldwin / Pool / AFP

A színésznőnél azonban a kilencvenes évek legelején petefészekrákot állapítottak meg. A színész végigcsinálta vele a nyolc műtétet, a kemoterápiát, az alternatív gyógyászati kezeléseket, de semmi sem segített: Harris 1991 decemberében, pár nappal karácsony után férje karjaiban halt meg, mindössze 43 évesen.

Cassandra Harris Roger Moore-ral a Szigorúan bizalmasban Forrás: Kobal / The Picture Desk

Brosnan elmesélte, hogy a nő halála után is sokszor megtörtént, hogy kiült a kertbe, a kedvenc helyére és beszélt hozzá.

Örökre beágyazódott a létezésem minden elemébe" – mondta szerelméről a színész, akit évekkel később újabb csapás ért: Harris lánya, Brosnan örökbefogadott gyereke, Charlotte 2013-ban ugyanabban a betegségben halt meg, mint édesanyja és nagyanyja is.

John Ritter és Amy Yasbeck

A számos sorozatból és filmből ismert komikus és szintén színész felesége számára a szeptember mindig zsúfolt és tevékeny hónap volt. Akkor volt lányuk, Stella, Yasbeck és Ritter születésnapja, ráadásul a házassági évfordulójuk is. 2003-ban azonban a legnagyobb tragédia is ekkor érte a családot, méghozzá éppen a kislány születésnapján, szeptember 11-én.

Az egyik utolsó közös kép: a pár 2003 augusztusában Forrás: Vince Bucci / Getty Images North America / AFP

Reggel még a kis Stella ötödik szülinapját ünnepelték, este viszont a színészt kórházba kellett vinni. Ritter aneurizma miatt a műtőasztalon meghalt. Felesége elmondása szerint

az utolsó szavak, amiket egymásnak mondtak, mielőtt a férfit elvitték a hordágyon, az volt, hogy „szeretlek".

Patrick Swayze és Lisa Niemi

A Dirty Dancing sztárja édesanyja tánciskolájában ismerte meg élete szerelmét: ő akkor húsz, a lány tizenhat éves volt. Niemi az első pillanatban megigézte a színészt, és ez a bűvölet egészen addig a pillanatig tartott, amíg a sztár meg nem halt. Összesen 34 évet töltöttek együtt házasságban, mielőtt 2009-ben Swayze hasnyálmirigyrákban meghalt.

Forrás: Kevin Winter / Getty Images North America / AFP

A jelenleg hatvanéves Niemit pedig még egyszer megtalálta a szerelem, így 2014-ben hozzáment barátjához, egy Albert DePrisco nevű ékszerészhez. Swayze özvegye azt mesélte, hogy egy hónappal az új házasságkötés előtt

álmában megjelent neki halott férje,

ő pedig úgy érezte, a néhai sztár így adja áldását a dologra, és arra biztatja, hogy lépjen tovább.

Liam Neeson és Natasha Richardson

Az angol szépség és az ír keményfiú az Anna Christie című Broadway-előadás próbái során ismerték meg egymást, 1994-ben pedig házasságot kötöttek. Boldogságuk 2009 márciusáig tartott, amikor is Richardson egyik fiukkal Quebecben vakációzott, ahol síbalesetet szenvedett.

Forrás: Roger Wong / Kobal / The Picture Desk

Először úgy tűnt, a színésznő sérülései jelentéktelenek. Még ő maga hívta fel a férjét azzal, hogy „kedvesem, úgy tűnik, elbucskáztam a hóban". A fejsérülés azonban később olyan súlyosnak bizonyult, hogy a sztárt kórházba kellett vinni, de akkor már túl késő volt.

„Betörted a fejed.

– hangzottak Neeson utolsó mondatai feleségéhez akkor, amikor az asszony már kómában volt.

A házaspár tagjai között létezett egy paktum, miszerint ha az egyikük vegetatív állapotba kerül, a másikuk lekapcsoltatja a gépeket – és éppen ez volt, amire végül a színész kényszerült. Neeson évekkel később is úgy nyilatkozott, hogy még mindig nem tudja elhinni, hogy Richardson meghalt:

gyakran, amikor hallja kinyílni a bejárati ajtót, azt várja, hogy meghallja a hangját.

Clark Gable és Carole Lombard

Az Elfújta a szél szívtiprója és Carole Lombard színésznő volt a hollywoodi aranykor álompárja. A magas, szőke és ragyogó szépség, illetve az egyik legfoglalkoztatottabb színész kapcsolatát mindenki tökéletesnek tartotta, és valóban idilli volt a boldogságuk: 1939-es házasságkötésük után az akkor még vidékiesnek számító kaliforniai Encinóban telepedtek le, ahol kutyák, csirkék és egyéb háziállatok között éltek.

Forrás: Kobal / The Picture Desk

A paradicsomi állapotoknak azonban hamarosan véget vetett egy szörnyűség: Lombard épp visszatérőben volt egy olyan körútról, amelynek során háborús kötvényeket árultak, amikor a gép, amelyen utazott, nekirepült egy hegynek – mindenki szörnyethalt, aki a fedélzeten volt.

Gable-t úgy kellett visszatartani, hogy ne mássza meg a hegyet, és próbálja megkeresni a feleségét. Amikor pedig a holttestet megtalálták, állítólag felzokogott:

Végül persze visszatért a családi otthonba, és ott lakott élete végéig. Lombard halála után még kétszer újranősült, de miután 1960-ban ő is meghalt, a színésznő volt az, akié mellé a testét eltemették.

Christopher és Dana Reeve

Superman megformálója már híres mozisztár volt, amikor egyszer besétált egy zenés-táncos szórakozóhelyre, és ott megpillantott egy Dana nevű lányt. Később a színész azt mesélte, hogy

első látásra beleszeretett.

1992 áprilisában kötöttek házasságot, és semmi sem állt boldogságuk útjában – kivéve egyvalamit.

Reeve még 1985-ös tévéfilmje, az Anna Karenina miatt tanult meg lovagolni, és annyira beleszeretett a sportba, hogy szabadidejében is folytatta, sőt különböző lovas eseményeken is rendszeresen részt vett.

1995 májusában egy virginiai vágtán a ló váratlanul megállt a sztárral ugrás közben, a férfi így lerepült róla, és fejjel a földön landolt. Reeve olyan szerencsétlenül esett, hogy megsérült két gerinccsigolyája, és nyaktól lefelé megbénult.

Christopher és Dana Reeve 1989-ben, még házasságkötésük előtt Forrás: Ron Sachs / DPA

A színész ebben az állapotban is megpróbált minél teljesebb életet élni, és egy alapítványt is létrehozott sorstársai számára – küzdelmében felesége is mindvégig mellette állt. Évekkel a végzetes esés után azonban Reeve súlyos fertőzést kapott, amitől kómába esett: 2004 októberében halt meg szívleállás következtében.

Szeretett neje sem sokkal élte túl:

Dana Reeve-nél 2005 augusztusában tüdőrákot diagnosztizáltak – 2006 márciusában meghalt, 44 évesen.