Kerekes Vicát a két legjobb magyar pasi fűzi

Kerekes Vica
Vágólapra másolva!
Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró két nagyszerű tévéfilm után az első mozifilmjét készítheti el. Az ’56-os forradalom leverése után játszódó A berni követhez és az Osztrák-Magyar Monarchia utolsó éveibe visszarepítő Félvilághoz hasonlóan az Apró mesék cselekményét is a múltba helyezték, a második világháború utáni bizonytalanságban egy szélhámos próbálja megszedni magát. A történelmi thriller a Filmalap 484,25 millió forint támogatásából fog megvalósulni. Itt a nagy esély, hogy Kerekes Vica végre egy igazán jó magyar mozifilmben szerepeljen.
Vágólapra másolva!

Az Apró mesék 1945-ben, a második világháború utáni hónapokban játszódik Magyarországon, amikor káosz és bizonytalanság uralkodik az országban. A történet főszereplője egy szélhámos, aki ezt a zavaros időszakot próbálja kihasználni, míg egy váratlan találkozás örökre megváltoztatja az életét.

Az alkotók szándéka szerint egy feszült, fordulatos és izgalmas történelmi thriller lesz az Apró mesék, amelyben fontos szerepet játszik egy szerelmi háromszög. Kerekes Vicáért Szabó Kimmel Tamás és Nagy Zsolt fog küzdeni.

Szabó Kimmel Tamás A berni követ című filmben Forrás: Szász Attila

Szabó Kimmel játszotta A berni követ egyik forradalmárát, Nagy Zsolt pedig A vizsgá-ban dolgozott együtt Köblivel, és nem sokon múlott, hogy Kerekes Vicának is legyen egy múltbéli kapcsolódási pontja az íróhoz. A színésznő feltűnt a Couch Surf című szkeccsfilm egyik részében, de pont nem annak a háromnak az egyikében, aminek Köbli írta a forgatókönyvét.

A három színész közül Kerekest és Nagy Zsoltot láthattuk már együtt játszani, a Film Cafén futó Filmszeretők című sorozatban remek volt az összhang közöttük. A lentebb látható epizódban a színésznő kiborul azon, hogy a férfi képtelen azt mondani neki, hogy jobb nő, mint Sophie Marceau.

Mint minden rendes magyar filmőrült, mi is elkötelezett rajongói vagyunk Kerekes Vicának, és sokat sajnálkoztunk már amiatt, hogy igazán jó magyar mozifilmben még nem szerepelt. Hazai munkái közül még az 1 című sci-fi sikerült a legjobban, de a Szuperbojz-ra és a Bakkerman-ra gondolni sem szeretnénk.

Jó hír viszont, hogy a Szász-Köbli páros lassan már garanciát jelent a minőségi szórakozásra, így most joggal reménykedhetünk abban, hogy a felvidéki magyar színésznő végre egy tehetségéhez méltó főszerepet kap. Az alkotók sajnos egyelőre nagyon szűkszavúan nyilatkoznak a történettel kapcsolatban, de független forrásból annyit már sikerült kiderítenünk, hogy Kerekes Vicának több szexjelenete is lesz a filmben. Nem leszünk álszentek, ezek miatt is nagyon várjuk az Apró mesék-et.

Kerekes Vica a Férfiremény című filmben Forrás: Falcon

Köbli Norbert az utóbbi években fényes karriert futott be, mivel ráérzett arra, hogy nagy keletje van itthon a történelmi témákat feldolgozó, műfaji keretek közé szorított történeteknek. A Mágnás Elza-gyilkosságot felelevenítő Félvilág című lélektani thrillerrel már feszegették a tévéfilm határait, a decemberben a Duna TV-n debütáló Szürke senkik című háborús filmnél is mindent elkövettek, hogy mozis élményt adjanak. Kíváncsian várjuk, hogy mire mennek most, hogy az eddigieknél jóval több pénzből rekonstruálhatnak egy történelmi időszakot.

1945 után Budapest romokban volt. Erről ugyan nem esett szó a kiadott közleményben, de hátha láthatunk majd valamit az akkori szörnyű állapotokból. A szintén 1945-ben játszódó, amúgy pedig zseniálisan sikerült Phoenix bár című thriller hangulatához sokat hozzá adott, hogy a lerombolt Berlinben játszódott.

Nagy Zsolt a Terápia című tévésorozatban Fotó: Vermes Kata - HBO

Az Apró mesék-et a tervek szerint jövő ősszel forgatják le, a mozibemutató 2018 őszére várható.