Tusup senkinek nevezte Hargitayt

Shane Tusup, úszás
Shane Tusup, the husband and coach of Hungary's Katinka Hosszu celebrates after his wife broke the world record to win the Women's 400m Individual Medley Final during the swimming event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro on August 6, 2016. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
Vágólapra másolva!
Nem volt kiabálás és botrány az úszóválogatott windsori megbeszélésén, Shane Tusup és Hosszú Katinka csupán egyszerűen otthagyta Hargitay Andrást, erről a szövetségi kapitány a 24.hu-nak adott interjújában beszélt.

A Nemzeti Sport szombati száma szerint a rövidpályás úszóvébé helyszínén szóváltásba keveredett Hargitay András, az úszóválogatott kapitánya és Hosszú Katinka, valamint férje, Shane Tusup, ezt a Magyar Úszószövetség közleményben cáfolta.

„Volt, aki már Pesten megtudta Gyárfás Tamás lemondását, de akadt, aki csak a kanadai Windsorban értesült a fejleményekről. Ezért tartottam fontosnak , hogy az első adódó alkalommal összehívjam a versenyzőket és az edzőket. Kértem, hogy lehetőség szerint mindenki foglalkozzon a világbajnoksággal, mert most ez a legfontosabb. A versenyzőket eztán elengedtem, az edzőkkel viszont ott maradtunk, hogy egyeztessük a verseny részleteit" – mondta Hargitay András a 24.hu-nak.

Shane Tusup Forrás: AFP/Christophe Simon

A szakember elmondta, a megbeszélés is normális hangvételben zajlott, még akkor is, amikor Shane azt mondta, az ő szemében Hargitay egy senki.

„Nem volt kiabálás, nem volt indulat benne. Csak simán közölte. Később aztán felálltak és elmentek. Engem bárhol a világon lesenkizhetnek. De Magyarországon? Az úszósportban? Ráadásul egy külföldi? Szerintem nem" - mondta. Hozzátette, két emberen kívül minden versenyzővel és edzővel tud beszélni.