Először állt a nyilvánosság elé a Chape-tragédia egyik túlélője

Alan Ruschel, Chapecoense, túlélő
Brazilian Chapecoense footballer Alan Ruschel (C), one of the survivors of the LaMia airliner air crash in Colombia two weeks ago, arrives at hospital in Chapeco, Santa Catarina state, southern Brazil, on December 13, 2016. The LaMia airlines plane slammed into the mountains outside Medellin last week, killing most of Brazilian football team Chapecoense Real as they traveled to a match. / AFP PHOTO / Marcio Cunha / AFP
Vágólapra másolva!
Alan Ruschel egyike annak a három focistának, aki túlélte a csapatot szállító gép balesetét. Most elhagyhatta a kórházat, és első sajtótájékoztatóján azt mondta, fél év múlva már a pályán akar lenni.

Először állt a nyilvánosság elé a november 29-i kolumbiai repülőgép-szerencsétlenség – melynek 71 áldozata között volt a brazil Chapecoense labdarúgócsapatánának 19 játékosa – egyik túlélője, a Chape védője, Alan Ruschel. A 27 éves játékos szombaton hagyta el kórházat, hogy immár Chapecóban folytassa a rehabilitációt.

„Nincsenek szavaim arra, hogy elmondjam, amit most érzek – mondta újságírók előtt Ruschel. – Kavarognak bennem az érzések. Egyfelől örülök, hogy újra itthon lehetek, másfelől viszont kimondhatatlan fájdalmat érzek a barátaim elvesztése miatt. Minden tiszteletem a családjuké, akik a mai napig érzik ezt a fájdalmat."

A többszörös csonttörést szenvedő védő nem tett le arról, hogy visszatérjen a pályára, de tudja, hogy ehhez nagyon sok türelemre lesz szüksége.

Azon leszek, hogy örömet szerezzek a klubelnöknek, az orvosoknak, és valamennyi itt jelen lévőnek."

Ruschel úgy számol, hogy két hónapra lesz szükség ahhoz, hogy teljesen helyre jöjjön a gerince, amiből egy már el is telt. „Még két, vagy másfél hónapra van szükség, hogy megerősödjön a gerincem, és további háromra, hogy az izmaim is a régiek legyenek."

A védő elmondta, a baleset után megtanulat, hogy az életet élni és élvezni kell, és „jót kell cselekedni".

„Bízom benne, hogy visszatérhetek, és magammal vihetem a régi hangulatot az öltözőbe, hogy átadhassam a majdan érkező új csapattáraknak."