Vágólapra másolva!
Szurkolóinak megbotránkoztató viselkedése miatt néhány hónapon belül harmadszor is megbüntette a chilei labdarúgó-válogatottat a nemzetközi szövetség.

A FIFA hétfői döntése szerint a Copa América-címvédő chilei csapatnak a szurkolók homofób énekei miatt a Santiagóban lévő Estadio Nacionaltól távol kell játszania a Paraguay és az Ecuador elleni világbajnoki selejtezőit tavasszal.

Korábban ugyanilyen okok miatt szankcionálták a chilei válogatottat, amely Bolíviát sem fogadhatta a fővárosban, és a Venezuela elleni, márciusi mérkőzésnek is más helyszínt kell keresnie.

A chilei szövetség korábban 70 ezer eurós, hétfőn pedig újabb 30 ezer eurós pénzbüntetést kapott.

A homofób lelátói rigmusok mélyen beleivódtak a dél-amerikai szurkolói kultúrába, de a futballszövetségek fegyelmi testületei egészen a közelmúltig figyelmen kívül hagyták.

A FIFA hétfői döntése nyomán a román válogatott nem játszhatja a bukaresti Nemzeti Stadionban a következő világbajnoki selejtezőjét, és 95 ezer eurós pénzbüntetést kell fizetnie, amiért drukkerei botrányosan viselkedtek a Lengyelország elleni, hazai meccsen.

Honduras nemzeti együttesének hagyományos otthonát - az Estadio Olímpico Metropolitanót - is betiltották egy mérkőzésre, a szövetséget pedig 40 ezer euróra bírságolták.