2016 nagy győztesei: tízmilliós nyeremények a tévéből

Opitz Barbara Barbi x-faktor
Vágólapra másolva!
Tehetségkutatók, páros vetélkedők, főző-, és dalverseny is képernyőre került 2016-ban, izgulhattak a nézők többek közt a Nagy Duett, a Sztárban Sztár, a Kismenők, az X-Faktor, A konyhafőnök és A Dal versenyzőiért, a legjobbak pedig milliókat vittek haza - összegyűjtöttük a 2016-os év legnagyobb győzteseit a tévéből.
Vágólapra másolva!

Pachmann Péter, Péter Szabó Szilvia - Nagy Duett

A Nagy Duett győztesei Forrás: EVA/Eva

Kilenc hét után júniusban ért véget a Nagy Duett, a TV2 szórakoztató műsorát Pachmann Péter és Péter Szabó Szilvia nyerte. A széria nagy meglepetése kétségkívül a csatorna híradósa volt, a korábban csak zakóban és nyakkendőben látott Pachmann a show kedvéért sokszor lépte át saját határait.

"A Hair-részletnél éreztem a hatodik adásban, hogy van keresnivalónk a műsorban, az nagyon jól sikerült. Függetlenül attól, hogy a csillár valóban hozzávágódott a fejemhez, és hogy nem volt túl stabil az asztal, így majdnem sikerült élő adásban óriásit esnem. Az nem lett volna szép.

A döntőre úgy mentünk, hogy jó lenne megnyerni. Nyilván mindenki eljátszott a gondolattal, hogy nyer, de csak akkor hittem el, amikor kimondták" - mesélte az Origónak a győzelem után.

Veréb Tamás - Sztárban sztár

A Sztárban sztár győztese Forrás: Istvan Ruff

Szintén a TV2 képernyőjén láthatták a nézők a Sztárban sztár negyedik évadját, amit a korábban szinte teljesen ismeretlen Veréb Tamás nyert. Az énekes lett az év legsokoldalúbb előadója, a cím mellé pedig egymillió forintot kapott, amit a KézenFogva Alapítványnak ajánlott fel.

"A produkciók egy részét visszanéztem, és nekem nagyon jó visszaigazolás volt az egész. Egyrészt nagyon örültem, hogy ott lehetek, másrészt szerettek benne az emberek, ami jó visszajelzés egy színpadi embernek. Emberileg is fontos volt számomra a verseny, és büszke vagyok rá, hogy tíz héten keresztül helytálltam úgy, hogy közben nem estem szét" - mesélte a műsor után adott interjújában.

Megyeri Csilla, Molnár Zsolt - Drágám, add az életed!

A második széria legjobbjai Forrás: TV2

A csatorna 2016-ban Tillára cserélte Majkát Ábel Anita oldalán, az új párossal ment a Drágám, add az életed! második szezonja. Idén a jól ismert párosok mellett civil hetet is tartottak, és minden héten avattak győztest (a hetek nyertesei egymillió forintot vihettek haza), akik aztán a legvégén, a Legek Hetében küzdöttek meg egymással. Az idei szériát Megyeri Csilla és párja, Molnár Zsolt nyerte.

Szabó Bence - Kismenők

A Kismenőket egy énekes nyerte Forrás: TV2

Hat produkció jutott be a Kismenők döntőjébe a TV2-n, végül az énekes Szabó Bence nyerte meg a műsort, aki Ördög Nóra csapatában küzdött a tehetséggondozóban. A győztes kétmillió forintot nyert, illetetve a családjával egy egyhetes tengerparti utazást, de a többiek se mentek haza üres kézzel.

Szőcs Renáta - Star Academy

A Star Academy színpadán Forrás: TV2

A TV2 beköltözős tehetségkutatóját, a Star Academy-t Szőcs Renáta nyerte – 24 millió forintot és egy lemezszerződést kapott a csatornától. Mikor már csak ketten álltak a színpadon a finálé legvégén, és kimondták a nevét, nem is akarta elhinni, hogy valóban ő lett a győztes.

"Nem is tudom elhinni, hogy megnyerhettem, nagyon örülök neki. Úgy érzem, sok tanulnivalóm van még, főleg hangtechnikailag, sok dolgom van még a hangommal. Most elkezdődik egy teljesen új élet, és végre azt csinálhatom, amit szeretnék, tudok foglalkozni az énekkel. Be akarom fejezni az egyetemet, még van egy évem, lediplomázom, és Budapestre költözünk a párommal" – mesélte az Origónak.

Opitz Barbara - X-Faktor

Opitz Barbara nyerte a hatodik szériát Fotó: Mudra László/Origo

Opitz Barbara lett az idei X-Faktor győztese, aki minden eddiginél nagyobb nyereményt vehetett át. Egy luxusutazás és az egy éven át havi 1 millió forintnyi készpénznyeremény mellett ugyanis további 15 millió forintot kap majd, amelyet zenei karrierjének beindítására fordíthat. A 17 éves énekesnő a pénz egy részét szakmai fejlődésére és zenei karrierje beindítására költi, de tervei közt szerepel az is, hogy Budapestre költözik - erről mesélt az Origónak.

Németh Ádám - A konyhafőnök

A két finalista Forrás: Unknown

A konyhafőnök legjobbja 2016-ban Németh Ádám lett, aki szépen menetelt előre az RTL Klub főzőversenyében. A megújult zsűri, Fördős Zé, Wossala Rozina és Sárközi Ákos szinte mindig dicsérte, és a nézők legtöbbjének is végig szimpatikus volt a visszajelzések alapján. Az ország séfjének választott Ádám épp saját vállalkozását futtatja fel, a tízmilliós nyereményt pedig eltette későbbre, álmai megvalósítására.

Azt gondoltam, hogy kreatív vagyok, tudok csapatokat irányítani, ez nekem fog menni" - mesélte megkeresésünkre a napokban.

Peller Anna, Lukács Miki - Nyerő Páros

A győztes házaspár Forrás: RTL Klub

A Nyerő Páros új kísérlet volt a csatornán, jó nézettségi számokat hozott, és valóban izgalmas, szórakoztató volt. A nyolc sztárpárból Peller Anna és Lukács Miklós, valamint Valkó Eszter és Radócz Péter maradtak a Nyerő Páros utolsó adására, rájuk adhatták le a szavazatukat a nézők. Szerintük Pellerék teljesítettek jobban, ők voltak a szimpatikusabbak, ők nyerték a nagyjából 3 és fél millió forintot, iszonyú, már-már megalázó nagy fölénnyel lettek elsők, 92,42 százalékkal 7,58 ellenében.

Oláh Gergő és csapata - Kicsi Óriások

Oláh Gergő és csapata Forrás: RTL Klub

Az RTL Klub gyerekekkel forgatott tehetségkutatójában Oláh Gergő és a Fenegyerekek lettek a legjobb csapat, majd a szereplők visszatértek, és kategóriánként küzdöttek. A kis tehetségek közül Olíviát választották a jobbnak, az énekesek közt Peti lett az első, a táncosok közül Eszter és Zsolti örülhetett: az egyes kategóriák győztesei fejenként másfél millió forintot nyertek a Kicsi Óriások-ban, amelyet szüleik a további taníttatásukra fordíthatnak majd.

Gábor - Farm

A Farm győztese Forrás: RTL

A Farm győztese húszmillió forinttal lett gazdagabb, Gábor már a műsor utáni napokban tudta, hogy mire költi a nyereményét. Hidegburkolóként dolgozik egy kis vállalkozásban, nem tervezi, hogy visszamegy. "Azért is jelentkeztem a játékba, hogy ne kelljen tovább ezt csinálnom. Unalmasak és szürkék voltak a napjaim, a munka mellett nem volt időm semmire. Nem fogom felélni a nyereményt. Próbálok ebből a sok pénzből még többet csinálni, de még nem tudom, hogyan " - mesélte a győzelem után.

VV Soma - Való Világ

Soma vitte el a fődíjat Forrás: RTLII

Az RTL II képernyőjén ment ősszel a Való Világ, a finálé napján négyen ücsörögtek csak a villában, végül a nézői voksok alapján Soma nyert, övé lett a 36 millió forint. "Szeretnék a médiában maradni, akár a háttérben, akár a címlapokon. Szeretnék visszamenni futsalozni, és jó lenne, ha befejezném az iskolát, ezek a legnagyobb céljaim. A nyereményből jogosítványt szerzek majd, az lesz az első,

Még a szüleimmel élek, egy ideig maradok is, a pénzt későbbre tartogatom, és veszek egy lakást. Remélem, ez a játék sok lehetőséget fog adni" - mesélte az Origónak a terveiről.

Freddie - A Dal 2016

Freddie Stockholmban Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A Dal még januárban volt képernyőn, a nézői voksok alapján pedig Freddie bizonyult a legjobbnak, őt küldte az Eurovízióra Magyarország - ahol 108 pontot kapott, és végül 19. lett. A helyezést nagyon rosszul élte meg (mindenki a top 10-be, de inkább a top 5-be várta), erről így mesélt később: "Csalódott vagyok, amiért csak tizenkilencedikek lettünk, a Pioneer mindenképpen jobb helyezést érdemelt volna."

Kökény Tamás - Virtuózok

Kökény Tamás nyerte a műsort Forrás: MTVA, fotó: Penziás Nikolett

A Virtuózok színpadán ezúttal is tehetséges gyerekek mutatkoztak be, a fődíjat Kökény Tamás vihette haza a második évadban. A tizenhat éves tehetség a megnyert 12 millió forintot teljes egészében hangszerekre és a zenei pályájára költi, de az Origónak azt mesélte, ennél jobban izgatja, hogy 2017-ben felléphet New Yorkban a Carnegie Hallban. "Megmondom őszintén,

Hogy a Carnegie Hallban felléphet egy tizenhét éves gyerek, az elég nagy dolog, készülök is rá, gyakorolok, amennyit tudok, hogy bizonyítani tudjak ott. Szeretném, ha Amerikában is azt mondanák az emberek a játékomra, hogy ez igen!" - mondta.

Fölszállott a páva

Több kategóriában hirdettek győztest Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A tehetségkutató műsorban gyerekek küzdöttek hétről hétre, végül a táncegyüttesek kategóriájában a felvidéki Csali Gyermek Néptáncegyüttes, szóló és párostánc kategóriában Albert Csaba, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában Horváth Áron cimbalmos, énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában Erdélyi Luca vehette át az egy-egy millió forintos nyereményt.

Maradj talpon

A 27 éves Dancz András előbb hat párbajt teljesített sikerrel, majd egy napra rá folytatta a játékot, ahol utolsó passzlehetőségét is elhasználta. Hazavihette volna a már megszerzett 2 750 200 forintot, de belevágott a tizedik, végső párbajba is. A hatodik kérdés kifogott kihívóján, így Dancz András a Maradj talpon! története során harmadikként megnyerte a 25 millió forintos főnyereményt.

25 milliót vitt el a műsorban Forrás: MTVA

„András nagyon jól és összeszedetten játszott, a kérdésekre koncentrált. Ráadásul végig kommunikatív volt, élvezte a játékot, nem lett feszült tőle. Igazi versenyzőalkat, ez pedig a teljesítményében is megmutatkozott. Ilyen nagy összeget magyar tévéműsorban hosszú ideje nem nyert senki" – idézte fel Gundel Takács Gábor a játékot.