Két meccs, egy végeredmény az NHL-ben

Edmonton Oilers v Arizona Coyotes GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
GLENDALE, AZ - DECEMBER 21: Eric Gryba #62 (second from right) of the Edmonton Oilers leaves the ice after receiving a 10 minute misconduct penalty during the third period of the NHL game against the Arizona Coyotes at Gila River Arena on December 21, 2016 in Glendale, Arizona. The Oilers defeated the Coyotes 3-2. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Philadelphia Flyers hosszabbításban, míg az Edmonton Oilers a rendes játékidőben győzött 3-2-re az NHL keddi játéknapján.

Csak két mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi hokiligában kedden este, de egyik sem fulladt unalomba, annyi szent.

Az Edmonton Oilers megszakította már-már példátlanul hosszú, 2011. január 25. óta íródó, 26 meccsen át tartó nyeretlenségi sorozatát a Phoenix Coyotes ellen - ez volt a liga történetének hatodik leghosszabb pontszerző sorozata - legalábbis arizonai részről - két csapat párharcában.

A második harmadban már 3-0-ra vezető kanadaiaknál az egy gólt és két asszisztot jegyző Mark Letestu volt a nyerőember. A Coyotes 6,1 másodperccel a végső dudaszó előtt jött vissza egy gólra, de a hátralévő idő már kevés volt a hosszabbítás kiharcolásához.

Volt viszont hosszabbítás Philadelphiában, ahol a hazai Flyers csak szétlövéssel tudta 3-2-re legyőzni a Washington Capitalst. A második harmad végére kialakult a 2-2-es eredmény, amit bőszen tartottak a csapatok az utolsó húsz percben és a ráadásban is, úgyhogy következhetett a szétlövés.

Az utolsó rávezetés:

Az addig is parádézó, 36 védést bemutató, philadelphiai kapus, Steve Mason a négy körös szétlövésben még három washingtoni kísérletet megfogott.

Eredmények:
Phoenix Coyotes–Edmonton Oilers 2-3
Philadelphia Flyers–Washington Capitals 3-2 (szétlövéssel)