Vágólapra másolva!
Hetedik alkalommal lett az év örmény labdarúgója Henrih Mhitarjan, a Manchester United játékosa. 

Mhitarjan - hasonlóan a Bayern Münchenben szereplő osztrák David Alabához - sorozatban a hatodik egymást követő évben nyerte el ezt a díjat. Pedig ezúttal nem is volt igazán jó éve.

A nyáron három szezon után elhagyta a Borussia Dortmundot és négy évre a Manchester Unitedhoz szerződött. Tétmérkőzősen a Leicester City elleni angol szuperkupameccsen mutatkozott be új csapatában, augusztus 7-én.

Nem is volt ez olyan rossz év Forrás: DPPI/Matt West

Egy héttel később a Bournemouth ellen a Premier League-ben is debütált, majd a City elleni manchesteri derbin először volt kezdő, de a szünetben le kellett cserélni, mert megsérült.

Ezt követően majdnem két hónapot kellett kihagynia, csak november elején tért vissza, ekkor viszont már egyre több lehetőséget kapott José Mourinhótól. Új csapatában így icsak 12 meccset játszott és két gólt szerzett, míg a válogatottban 5 meccsen három gól a 2016-os mérlege. De ettől még valóban ő a legjobb örmény focista.

Mhitarjan első gólja a PL-ben a Tottenham elleni rangadón:

A történeti hűség kedvéért említsük meg, hogy a szavazás második helyén Gevorg Gazarjan, a portugál Maritimo középpályása, míg a harmadik helyen az emirátusokbeli al-Fudzsaira csapatában játszó brazil születésű Marcos Pizzelli végzett.