Ezeket a sorozatokat várjuk idén

Prison Break: Sequel A szökés 2017
Vágólapra másolva!
2017 sem lesz unalmas év az amerikai tévéiparban, folytatódik a Twin Peaks, A szökés, a 24, a Star Trek, miközben az X-Men-történetek és az Amerikai istenek alapján is érkezik egy-egy ütősnek ígérkező széria, és jön a Született feleségek sötétebb változata is. Lássuk, milyen sorozatokat érdemes várnunk még ebben az évben a tengerentúlról!
Vágólapra másolva!

Már a magyar sorozatgyártásban is elindult valami, több olyan széria készült az utóbbi években, amelyet szívesen néztünk – a hazai tévés kínálat nagy részét azonban még mindig az amerikai produkciók teszik ki, így érdemes egy pillantást vetni arra is, hogy onnan mire számíthatunk az idén. A januári termésből már szemezgettünk korábban, most csak a februárban vagy utána induló sorozatokat vettük figyelembe, jobbára az év első feléből. Íme, nyolc széria, amelyet kár lenne kihagyni!

24: Legacy (február 5., Fox)

Rögtön február 5-én érkezik a Foxra a 24: Legacy, amely ugyan nem teljesen új sorozat, hiszen a 24 hagyományait folytatja, a központi karakter azonban más lesz, Jack Bauerrel nem is fogunk találkozni benne. Itt már egy Eric Carter nevű figuráért izgulhatunk – őt Corey Hawkins játssza –, leginkább a valós idejű történetmesélés és a képi világ fog emlékeztetni az eredeti szériára.

Itthon a Sony valamelyik csatornájára jön,

a Viasat vagy az AXN egyik adóján lehet rá számítani.

Legion (február 8., FX)

Februárban indul az FX-en az X-Men-történeteken alapuló Legion is, amelynek főszereplője, David (a Downton Abbey-ből ismert Dan Stevens) állandóan hangokat hall, be is zárják egy elmegyógyintézetbe – hamar kiderül azonban, hogy ő is a mutánsok egyike, és sokkal többre képes, mint amit gondolt magáról. A szériát a Fargo alkotója, Noah Hawley jegyzi, az előzetes alapján őrült mókára számíthatunk:

Big Little Lies (február 19., HBO)

Parádés szereposztással készítette el az HBO a Született feleségek sötétebb változatát, Nicole Kidman, Reese Witherspoon és Shailene Woodley játsszák a három főszerepet, de többek között Laura Dernt, Alexander Skarsgardot és Adam Scottot is láthatjuk.

A történet gazdag, unatkozó nőkről szól,

akiknek csak látszólag van rendben az életük, jóval drámaibban fogják fel azonban a dolgokat, mint a Lila akác köz lakói.

American Gods (április, Starz)

Neil Gaiman magyarul is olvasható könyve, az Amerikai istenek alapján készülő sorozat, amely a régi, mitológiai istenek és az új bálványok, az internet, a tévé, a hitelkártya harcáról szól. Gillian Anderson alakítja az egyik új istenséget, Médiát, de többek között Ian McShane, Peter Stormare, Crispin Glover, Orlando Jones is benne lesz, a készítő a legutóbb a Hannibal-t jegyző Bryan Fuller.

Star Trek: Discovery (május, CBS)

Folytatódik a legendás Star Trek-sorozat, a legújabb etap tíz évvel az eredeti széria, Kirk és Spock előtt fog játszódni, egy másik űrhajóval a középpontban. Az eddigi produkciókban jobbára a kapitány szemszögéből mutatták be a történéseket, most azonban

a parancsnokhelyettes lesz az igazi főszereplő,

őt a The Walking Dead Sashája, Sonequa Martin-Green játssza.

Prison Break: Sequel (dátum nélkül, Fox)

A premier pontos dátumát még nem jelentette be a Fox, azt viszont már lehet tudni, hogy A szökés folytatását itthon a TV2 fogja adni. Az eredeti sorozatot lezáró negyedik szezon és a most érkező ötödik között nyolc év telt el, a történet azonban ismerős lesz, mint ahogy a szereplők is: Sara és Lincoln rájönnek ugyanis, hogy Michael életben van, ezúttal egy közel-keleti börtönben raboskodik.

Twin Peaks (dátum nélkül, Showtime)

A Twin Peaks még nagyobb túlélő, mint A szökés, hisz itt a közelgő harmadik évad jó huszonöt évvel a második után készült el. Az új etapot óriási várakozás előzi meg, főleg, hogy

a régi szereplők közül sokan igent mondtak a folytatásra,

többek között Kyle MacLachlan is megismétli Cooper ügynök szerepét – lesz azonban bőven új szereplő, új karakter is, tavaly áprilisban egy 217 névből álló listát adtak ki.

The Defenders (dátum nélkül, Netflix)

A Netflix eddig is élen járt a Marvel képregényes univerzumának bemutatásában, a Daredevil, a Jessica Jones és a Luke Cage után elkészítette az Iron Fist-et is, amely márciusban érkezik a csatornára. Idén jön azonban egy még nagyobb dobás, a The Defenders című minisorozat is, amelyben a négy széria szuperhősei egyesülnek, hogy közösen védjék meg a világot, vagy legalábbis New Yorkot.

Februárban jön még a Kiképzés és az Elrabolva sorozatváltozata, illetve elindul a Feketelista és A férjem védelmében spin-offja is. Márciusban a Chicago Justice-szal bővül a Chicago-sorozat, és még valamikor idén érkezik az AMC-re Pierce Brosnannal a The Son, valamint Dan Simmons The Terror című bestsellerének tévés verziója – ezeket szintén bátran ajánljuk a magyar nézők figyelmébe, talán megfordulnak majd valamelyik hazai csatornán is.