Lovas Rozi: Úgy érzem, előkelő társaságba kerültem

A mi kis falunk Lovas Rozi Szabó Győző A mi kis falunk RTL filmsorozat díszbemutatója
A mi kis falunk RTL filmsorozat díszbemutatója
Vágólapra másolva!
Lovas Rozi az egyik főszerepet kapta az RTL Klub új sorozatában, A mi kis falunk-ban. A színésznő a pajkaszegi polgármester asszisztensét, a falu kultúrfelelősét alakítja, egy kedves, egyszerű, vidéki lányt, kinek legfőbb vágya, hogy párja megkérje a kezét. Nem a sztori, sokkal inkább a szereplők és a készítők listája fogta meg, a forgatások alatt sokat nevettek – erről mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

"Ebben a faluban a polgármester és az asszisztense is idézőjeles munkakörök, egész máshogy végzik a dolgukat, mint ahogy a hétköznapokban elképzeljük ezeknek az embereknek a munkáját. Erika a falu elsőszámú kultúrfelelőse, ő az, aki a kezében tartja a dolgokat. Folyton intézkedik, fontoskodik, mindenkinél mindent jobban tud. Jobbá akarja tenni a környezetét, építő jellegű elképzelései vannak, de nem mindig úgy sülnek el a dolgok, ahogy szeretné. Sokszor kerül konfliktusba másokkal, de alapvetően egy nagyon pozitív, kedves figura, akit kedvelnek a falu lakói" - mesélte a szerepéről.

Lovas Rozi Erikát alakítja a sorozatban Forrás: Nanasi Pal

Csuja Imrével és Lengyel Tamással dolgozott együtt sokat, egyikük a főnökét, a másik a párját alakítja. "Sok helyszín eszembe jut, ahol valami vicces dolog történt, de

Volt olyan, hogy Csuja századszorra sem tudta megjegyezi a halának a nevét, akit el akartak temetni, és a horgászbottal is ment a bénázás, nem mindig sikerült elsőre úgy bedobni a vízbe, ahogy kellett volna. Teljesen együtt élt a stáb ebben az időszakban, mindig mentek a sztorik, hogy melyik helyszínen min ment a nevetés."

Nem a történet fogta meg Forrás: Nanasi Pal

A mi kis falunk rendezője Kapitány Iván, aki a Válótársak második évadának produceri feladatait is ellátta, az ő neve szerinte garancia a sikerre. "Még a pilot verzió előtt hívtak el a castingra, több körön mentem át, a legelső alkalommal teljesen egyedül kellett előadnom egy jelenetet, aztán haladtunk előre, míg kiválasztottak.

Úgy érzem, előkelő társaságba kerültem, és amint a színészekhez került a szöveg, és ők kezdték el mondani, rögtön láttam, hogy ez így egész más, így nagyon jó lesz" - mesélte.

A mi kis falunk díszbemutatóján Fotó: Polyák Attila - Origo

A mi kis falunk főszereplői falusi emberek, úgy gondolja, mindegyik figura szerethető, a jelenetekkel pedig senkit nem akarnak bántani.

"Nem túlzottan, hanem őszintén jelennek meg a tipikus vidéki karakterek, a széria nem akar több lenni egy szórakoztató programnál, nem kell mélylélektani alkotásra gondolni. Meg kell engedni magunknak, hogy tudjuk nevetni egymáson és az emberek komikus helyzetein. Minden jó vígjáték arra épít, hogy kinevessük magunkat, ebben a sorozatban erre lesz lehetőség."