A legnagyobb borzalmat kellett átélniük

Dallas, Victoria Principal, Patrick Duffy
Vágólapra másolva!
Többször írtunk már a különböző szörnyű eseményeket átélt sztárokról: többeket súlyos családi tragédiák nyomasztanak, vagy nemi erőszakot szenvedtek el, mások szerelmüket veszítették el kegyetlenül korán. Ilyen téren nyilván lehetetlenség összehasonlítani a megtapasztalt fájdalmat, egy szülő életét kioltó gyilkosságnál azonban kevés sokkolóbb élményt tudunk elképzelni. Az alábbi hírességeknek ezt kellett átélniük.
Vágólapra másolva!

Jennifer Hudson

Ahogy arról már Szörnyű családi tragédiákat felednének a nagy sztárok is című cikkünkben beszámoltunk, az American Idol versenyzőjéből Oscar-díjas színésznővé avanzsált sztárnak 2008-ban kellett átélnie azt a borzalmat, hogy elveszítette édesanyját – gyilkosság miatt.

Emlékhely a meggyilkolt anya háza előtt Forrás: AFP/2008 Getty Images/Scott Olson

A gyilkos ráadásul egy családtag, Hudson sógora volt, aki a lövöldözésben mások életét is kioltotta. A férfi, William Balfour a színész-énekesnő édesanyján kívül a testvérét, Jasont is megölte, a tragédiát pedig tovább súlyosbította, hogy a sztár unokaöccse, a hétéves Julian először csak eltűnt, így még reménykedhettek a túlélésében, három nappal később azonban megtalálták, több lőtt sebbel a testén – már nem tudták megmenteni az életét.

Jennifer Hudson és testvére, Julia, a meggyilkolt kisfiú édesanyja 2014-ben Forrás: Frazer Harrison / Getty Images North America / AFP

2012-ben a tettest (aki Julian mostohaapja volt) háromszoros életfogytiglanra ítélték. Áldozatai közül Hudson édesanyja, Darnell Donerson ma 65, Jason Hudson 37, a kis Julian pedig 16 éves lenne – ebben a cikkben azt olvashatjuk, hogy tavalyelőtt ballagott volna el az általános iskolából, ahol ezért megemlékezést tartottak a tiszteletére.

Dylan McDermott

Az Ügyvédek, A hálózat és az Amerikai Horror Story Golden Globe-díjas sztárja mindössze ötéves volt, amikor 1967-ben édesanyját, Diane-t a saját konyhájában halálos pisztolylövés érte. Az esetet először balesetnek minősítették, mivel az asszony élettársa, John Sponza azt állította, éppen tisztította a fegyverét, amikor véletlenül elsült.

Dylan McDermott 2015-ben Forrás: Ben Gabbe / Getty Images North America / AFP

McDermott azonban nem nyugodott, és 45 évvel később újra megnyittatta az ügyet a hatóságokkal.

Habár Sponza ekkor már nem volt életben (1972-ben egy autó csomagtartójában találtak rá a holttestére), mégis sikerült a végére járni az ügynek. Kiderült, hogy a férfi szándékosan lőtte le Mrs. McDermottot, de szoros kapcsolatban állt a szervezett bűnözéssel, és a rendőrség annak idején összeköttetései miatt tussolta el az általa elkövetett gyilkosságot, továbbá az is felmerült, hogy esetleg rendőrségi besúgó volt, ezért volt fontos a számukra.

Sponza állandó rettegésben tartotta és terrorizálta a nőt, aki ezért nem merte elhagyni, a gengszter ráadásul egyszer a gyermek McDermottra is fegyvert fogott.

Csak nemrégiben jutottam el az életemben arra a pontra, hogy képes legyek átélni ezt a procedúrát" – indokolta a rendőrségnek annak idején a színész, hogy miért akarja újra megnyittatni a haláleset ügyét.

Eve Ensler és Dylan McDermott 2014-ben Forrás: Frazer Harrison / Getty Images North America / AFP

McDermott egyébként egy teljes évig nem is tudott róla, hogy meghalt az anyukája, mivel a nagymama meg akarta óvni, ezért kegyes hazugságként azt mondta neki, csak kórházban van. Az árván maradt gyermeket először a nagymama nevelte, majd 15 éves korában apja harmadik felesége, Eve Ensler drámaíró, a Vagina monológok szerzője fogadta örökbe. Ensler bátorította a fiút arra, hogy színészkedjen, sőt szerepeket is írt számára a darabjaiban. Mikor a nő elvetélt, McDermott az iránta érzett tisztelet és szeretet miatt

eredeti keresztneve, a Mark helyett felvette azt a nevet, a Dylant, amit az asszony a meg nem született gyereknek szánt.

A folytatásért lapozzon!