Máris feloldotta balhézó legendája kitiltását a Knicks

2012 Sports Illustrated Sportsman Of The Year Award Presentation - Inside BASKETBALL GettyImageRank2
NEW YORK, NY - DECEMBER 05: Former professional basketball player Charles Oakley attends the 2012 Sports Illustrated Sportsman of the Year award presentation at Espace on December 5, 2012 in New York City. Michael Loccisano/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A New York Knicks kevesebb mint egy hét után feloldotta a klub egykori kiváló kosárlabdázója, Charles Oakley kitiltását a hazai mérkőzésekről.

Az 53 éves Oakleyt bilincsben vitték el múlt szerdán a Madison Square Gardenből, miután botrányt kavart a csapat Los Angeles Clippers elleni mérkőzésén.

Hétfőn az észak-amerikai profiliga (NBA) képviseletében Adam Silver tárgyalóasztalhoz ültette Oakleyt a Knicks tulajdonosával, James Dolannal. A vitában Michael Jordan is részt vett telefonos kapcsolat segítségével.

Elszabadultak az indulatok:

A múlt szerdai incidens azzal kezdődött, hogy Oakley hangosan szidalmazta Dolant, majd a lecsillapítására érkező biztonsági őrökkel veszekedett, és miután lökdösni kezdte őket, kihúzták a helyéről és kivezették. Az eset után a korábbi kiváló játékost őrizetbe vették.

"Mindketten bocsánatot kértek a történtek és az azt követő nyilatkozatok miatt, illetve azért, mert mindezek negatív hatással voltak a Knicksre és az NBA-re is" - nyilatkozta Silver.

Dolan az incidens után menesztette a Madison Square Garden biztonsági főnökét, Frank Bendettót, aki korábban a titkosszolgálat munkatársaként George W. Bush és Barack Obama amerikai elnök biztonságát is felügyelte.

Charles Oakley 19 évet játszott az NBA-ben. Karrierje csúcsán egyértelműen az 1988 és 1998 közötti New York-i időszakában volt, legjobb évét pedig az 1993/1994-es szezonban futotta, amikor az alapszakaszban mutatott teljesítménye alapján beválasztották a liga védőötösébe, a rájátszásban pedig csapatával egészen a nagydöntőig menetelt, melyben 4-3-ra kapott ki a Houston Rocketstől.