Harmincezer forintért a helyszínen nézheti az Eurovíziós Dalfesztivált

Vágólapra másolva!
Már árusítják a jegyeket az interneten az idei, május 9. és 13. között Kijevben sorra kerülő Eurovíziós Dalfesztiválra.
Vágólapra másolva!

A hat főpróbára, valamint a két elődöntőre és a fináléra összesen 70 ezer jegyet készülnek eladni 8 és 100 euró közötti áron.

Ukrajna azzal nyert jogot a jövő évi fesztivál megszervezésére, hogy Dzsamala krími tatár énekesnő 1944 című dalával megnyerte tavaly a Stockholmban rendezett fesztivált. Kijev nem először lesz házigazdája a versenynek: korábban 2005-ben rendezték meg a dalfesztivált a fővárosban azután, hogy az előző évi versenyt Ruszlana Lizsicsko ukrán énekesnő nyerte Isztambulban.

A tavalyi győztes Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A napokban kisebb botrány árnyékolta be a dalverseny szervezését. A szervezőbizottság néhány tagja, élükön Viktoria Romanova és Olekszandr Harebin vezető producerekkel, személyes ellentétek miatt felmondott. A két producer indoklása szerint azért lépett ki, mert szerintük átláthatatlan a döntéshozatal menete a verseny szervezésében.

Pavlo Hricak, az ukrán állami tévétársaság vezérigazgatója ugyanakkor biztosított afelől, hogy néhány ember kilépése a csapatból még nem okoz fennakadást a dalverseny megszervezésében, a fesztivált "a lehető legmagasabb színvonalon" rendezik meg. Kijelentette, hogy minden a tervek szerint halad, a szervezőbizottság folyamatosan egyeztet az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségével.

Hogy Magyarországot ki képviseli a versenyen, szombat este dől el A Dal-ban, ők lesznek ott a döntőben: Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi, Leander Kills, Zävodi + Berkes Olivér, Kállay Saunders Band, Kanizsa Gina, Pápai Joci, Radics Gigi és a Soulwave.