Összeállt a rejtély és misztikum két legnagyobb mágusa

11.22.63, James Franco
Vágólapra másolva!
Közös sorozatot készít J.J. Abrams, olyan filmek és sorozatok atyja, mint a Lost – Eltűntek, a Super 8 vagy A rejtély, és a thriller-, sci-fi és horrorregények pápája, Stephen King. A produkció rendkívül ígéretesnek tűnik, már egy teaser is kijött hozzá.
Vágólapra másolva!

A Hulu nevű streamelős szolgáltatás berkeiben készülő limitált epizódszámú széria címe Castle Rock lesz. Ez az az ikonikus, King által kitalált helyszín Maine államban, ahol az író számos könyve és novellája játszódik.

Stephen King 2015-ben Forrás: Ron Sachs / DPA

Castle Rock ad otthont például a Cujo, a Hasznos holmik vagy az Állj mellém! című film eredetijéül szolgáló Állj ki mellettem! eseményeinek, de történik rá utalás az Álomcsapdában, az Állattemetőben és A remény rabjaiban is.

A bejelentés egyébként egy Twitter-bejegyzés formájában érkezett: a rejtélyes tweet a Castle Rock teaserének linkjét tartalmazta, amely azzal együtt is nagyon hatásosra sikeredett, hogy valódi történést még nem láthatunk benne, csupán nyugtalanító zenét és párbeszédet hallunk, miközben a képen King világának fontos szereplőit írják ki (embereket, helyszíneket és könyvcímeket egyaránt), végül a város neve rajzolódik ki egy térképen.

A Castle Rock egyébként már a második együttműködés lesz Abrams és az író között: a James Franco főszereplésével készült 11.22.63-at tavaly mutatta be a Hulu. De King munkáinak mozgóképes verziói a közeljövőben nemcsak a Hulut veszik be – idén nyáron jön A setét torony filmváltozata Matthew McConaughey-vel és Idris Elbával, ősszel az Az (szintén egy mozifilm), a Spike tévé pedig A köd alapján forgat sorozatot.

11.22.63 Forrás: Hulu