Ha kibírja 8 napig a sziklában, tavasszal már tyúktojásokat költ ki

Horizontal
French performance artist Abraham Poincheval poses during a photo session in Paris on February 20, 2017. Poincheval will perform "Pierre" (Stone), during which he will live inside a rock, from February 22 to March 1, 2017 and "Oeuf" (Egg), during which he will sit on eggs until they hatch, from March 29, 2017 at the Palais de Tokyo in Paris. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Vágólapra másolva!
Nyolc napot tölt egy tizenkét tonnás sziklába zárva egy francia performanszművész a párizsi múzeumban. Ha sikerül a mutatvány, március végén már tyúktojásokat költ ki a férfi. 
Vágólapra másolva!

Az extrém produkcióiról ismert Abraham Poincheval performanszművész

egy rücskös sziklatojásban készül eltölteni a következő nyolc napot.

A tizenkét tonnás kő közepén egy ülő embert formázó, szűk üreg van. Itt fog ülni Pioncheval nyolc napig. A sziklatojás a párizsi Palais de Tokyo múzeumban van.

A szellőzést biztosították a szikla belsejében, és egy vészjelzője is lesz Poinchevalnak, ha bármi baj lenne. Ha így alakulna, természetesen azonnal nyitják a sziklát a múzeum munkatársai. Ráadásul szívritmusát is állandóan figyelik. A férfi némi szárított húson és folyadékon él majd.

A 45 éves extrémművész sziklás performanszának célja érezni a sziklaidőt. Azt mondta,

Egyszerűen ki akar lépni az emberi időből.

Jean de Loisy múzeumigazgató szerint a különleges mutatvány egyfajta belső keresés is, az élet lehetőségének kutatása az általunk ismert világon kívül. Ha sikerül a sziklás mutatvány, a kétgyerekes Poincheval március végén első, élőlényekkel végzett performanszát mutathatja be. Tervei szerint

26 napot ül majd tyúktojásokon, hogy kiköltse őket.

Abraham Poincheval korábbi meghökkentő performanszaiban két hetet töltött egy kitömött medve belsejében, egytonnás szikla alá temette magát és egy óriási, hatméteres üvegpalackban palackpostaként hajózott végig a Rhone folyón.