Benedict Cumberbatchnek csak a Sherlockra nincs ideje

Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Vágólapra másolva!
Mint arról nemrég írtunk, valószínűleg nem folytatódik a BBC nagy sikerű Sherlock című sorozata, mert a két főszereplő annyira elfoglalt. A szóban forgó két főszereplő egyike, Benedict Cumberbatch azonban a jelek szerint csak a nyomozós szériára nem ér rá, hiszen egy másik sorozatra most mondott igent.
Vágólapra másolva!

A színész egy limitált, ötrészes szériában fog szerepelni: a Melrose a Showtime csatornára készül, és Edward St. Aubyn önéletrajzi ihletésű regényein alapul. Az adaptációt nem kisebb név végzi, mint David Nicholls, aki maga is író, olyan könyvek szerzője, mint A nagy kvízválasztó, A beugró vagy az Egy nap.

Martin Freeman és Benedict Cumberbatch a Sherlockban Forrás: BBC

Cumberbatch produkciós partnerével, Adam Acklanddel együtt executive producere is lesz a Melrose-nak cégükön, a SunnyMarchen keresztül. „El vagyunk ragadtatva attól, hogy részesei lehetünk ennek a nagyszerű sorozatnak" – közölte a két alkotó.

David Nicholls adaptációi pedig rendkívüliek" – tette hozzá Cumberbatch és Ackland (saját regényein kívül Nicholls olyan műveket vitt már filmre, mint a Szép remények, az Egy tiszta nő vagy a Távol a világ zajától – a szerk.).

Anne Hathaway és Jim Sturgess a David Nicholls Egy nap című regényéből készült, azonos című filmben Forrás: Big Bang Media

Edward St. Aubyn regénysorozata egy Patrick Melrose nevű karakter sorsát követi, aki mélyen traumatikus gyerekkora odüsszeiája után hasonlóan sérelmes felnőttkorán keresztül végül eljut a felépüléshez. A széria öt epizódja egy-egy könyvet vesz alapul, és néhány igen sűrű napot mutat be Melrose életéből

a hatvanas évek Dél-Franciaországában kezdve, a nyolcvanas évek New Yorkjában folytatva, hogy végül eljusson a 2000-es évek elejéig és Londonig.

Benedict Cumberbatch Forrás: AFP/David Mcnew

A forgatást a stáb New Yorkban és Franciaországban fogja kezdeni. „Már évek óta hatalmas csodálója vagyok Edward St. Aubyn regényeinek, és alig várom, hogy képernyőre vigyem ezeket az egyszerre sötét, szellemes és briliáns könyveket.

– nyilatkozta David Nicholls forgatókönyvíró.