A Deutsche Bank hűséges marad Londonhoz

Deutsche Bank
Shareholders of the Deutsche Bank arrive for the company's annual shareholder meeting in Frankfurt/Main, Germany, on May 21, 2015. Deutsche Bank has launched an internal probe into its investments division in Russia, it said Wednesday, as the German media reported suspected money-laundering. AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
Vágólapra másolva!
A Deutsche Bank vezetése a hírek szerint arról tárgyal, hogy új központba költözzön a bank londoni részlege. Az új épület lízingelése pedig azt jelentené, a Deutsche Bank a brexit ellenére is hosszú távon tervez a brit fővárossal.
Vágólapra másolva!

Németország legnagyobb bankja a Land Securities Grouppal tárgyal egy 25 éves lízingről, ahogy a tervek szerint új központi épületet kapna a Deutsche Bank londoni részlege. A Bloomberg információi alpaján a pénzintézet stábja 2023-ban kezdené meg a költözést. Az új épülethez egyrészt szükség van a lízing elfogadására, másrészt be kell szerezni a szükséges építési engedélyeket is.

Ezzel párhuzamosan

a londoni irodahelyekért mutatott vállalati kereslet folyamatosan csökkent a brexitszavazást követően.

A BNP Paribas számításai szerint a vállalatok tavaly 19 százalékkal kevesebb helyet lízingeltek, mint egy évvel korábban.

Új otthont kaphat Londonban a Deutsche Bank Forrás: REUTERS/Ralph Orlowski

A Deutsche Bank költözése azonban nem az egyetlen változás lenne a cégnél. A pénzintézet vezetése ugyanis jelenleg igyekszik átalakítani a vállalat működését. Az ebben a hónapban bejelentett tervek szerint a projekt következő lépése újabb álláshelyek megszűnését eredményezné. Még 2015-ben a Deutsche úgy számolt, hogy 2018-ig 9 ezer állás szűnne meg a banknál.

Az új épület azonban

megerősíti a Deutsche elkötelezettségét London pénzügyi negyedével kapcsolatban

– hangsúlyozta Garth Ritchie, a Deutsche Bank brit részlegének vezetője.

Kiemelte, a jelenlegi átalakítási folyamat segíti majd a bank stratégiai céljait, növeli a hatékonyságot, csökkenti a működés komplexitását, valamint megerősíti a kapcsolatokat az üzleti divíziók, illetve az infrastrukturális funkciók között.