Az Oscar-díjas alkotó tévésorozatot rendez

Holdfény filmkritika
Vágólapra másolva!
Az idei Oscar-gálán botrányos körülmények között díjat nyert Holdfény író-rendezőjére, Barry Jenkinsre az Amazon csapott le. Az alkotó egy egyórás epizódokból álló történelmi-drámai sorozatot fog írni és dirigálni a streamelős szolgáltatás berkeiben.
Vágólapra másolva!

A széria az Underground Railroad nevű titkos szervezetről fog szólni, amely annak idején nagy erőkkel segítette az amerikai rabszolgák Kanadába szöktetését, rejtett földalatti alagutak és egyéb rejtekhelyek bevonásával.

A Colson Whitehead The Underground Railroad című bestsellerén alapuló sorozat a fiatal Cora utazását meséli el, amit szabadsága elnyerése érdekében folytat. Egy Georgia állambeli ültetvényről való megmenekülése után a lány rádöbben, hogy

az Underground Railroad (magyarul Földalatti Vasút) elnevezés nem puszta metafora, hanem egy szó szerinti földalatti hálózatot jelent,

mozdonyvezetőkkel és kalauzokkal, illetve az általuk működtetett járatokkal, vasútvonalakkal és alagutakkal.

Holdfény Forrás: A24

A Holdfény című nagyjátékfilmje adaptált forgatókönyvéért idén Oscar-díjjal jutalmazott Jenkinsnek ez lesz az első komolyabb tévés munkája: eddig csupán egy-egy epizódot rendezett a Futurestates, illetve a Dear White People című sorozatokból.

Az Underground Railroadról szóló széria munkálataiban részt vesz egyébként az a Plan B nevű produkciós cég is, amely a Holdfény egyik gyártója volt, és aminek nem más a vezetője, mint Brad Pitt.