Jótékonysági koncertekkel tér vissza Marcellina

Marcellina Fehér éjszaka című koncertje június 3-án, a Vakok Intézete Nádor termében lesz.
Vágólapra másolva!
Fehér bot, fehér fény, fehér szaxofon - Marcellina jótékonysági koncertsorozatot szervez a Vakok Állami Intézetének javára. A koncertek bevételéből az intézet alapítványa, a Fény a Sötétben Alapítvány computertechnikai kiegészítő eszközöket vásárol majd a látássérülteknek.
Vágólapra másolva!
Marcellina Fehér éjszaka című koncertje június 3-án, a Vakok Intézete Nádor termében lesz. Forrás: www.vakokintezete.hu

Marcellina a '80-as és '90-es években aratta legnagyobb sikereit énekesnőként. Aztán turnézni indult, és bejárta a világot, most azonban újra itthon dolgozik. Fehér éjszaka című jótékonysági koncertsorozatában erős a személyes a jelleg, de egyben fontos társadalmi szerepvállalásnak is számít.

Marcellina személyes kötődése a látássérültek világához a Marcellina Pjt nevű együttes vak billentyűsén, Molnár Jánoson keresztül erősödött meg. Két nagyszabású koncertjük bevételét az együttes még János életében a Vakok Állami Intézetének megsegítésére ajánlotta fel.

A Fehér éjszaka elnevezés sem véletlen: „A jótékonysági koncertsorozat magába foglalja azt a három összefonódó tényezőt, amelyek végül létrehozták az alapötletet: a fehér botot, a fehér fényt és egy fehér szaxofont - mondta Marcellina. -

A fehér fény Janihoz köthető, mivel mindig azt mondta, hogy ő csukott és nyitott szemmel is észlel fehér fényeket; a fehér bot a Vakok Intézetének jelképe; a fehér szaxofon pedig az én hangszerem.

Ezen fehér 'jelképek' egyesítik a közös célt és a pozitív életérzést, amit magunkénak tudhatunk. Úgy gondolom, hogy mindehhez csatlakozva, egyben megerősítve a koncertek célját, az ott fehér öltözékben megjelenő közönség koronázza majd meg az eseményeket."

- tette hozzá az énekesnő. - Személyes érintettségem miatt tudom, hogy egy vak ember, bár látásában korlátozva van, mégis ugyanolyan nagy dolgokra képes, mint mi, látó társai. Fontos, hogy ne megkülönböztessük látássérült embertársainkat, hanem egyenrangúnak tekintsük és segítsük őket, hogy legyen lehetőségük olyan teljes életet megélni, mint bármelyikünknek. Számomra ez a legfontosabb üzenete a koncertsorozatnak. Emellett pedig nagy büszkeséggel tölt el, hogy a jó ügyért magyar közönség előtt léphetek fel. Hálás vagyok a Vakok Állami Intézete, illetve a Fény a Sötétben Alapítvány dolgozóinak azért, hogy egy emberként álltak a jótékonyság ügye mellé."


A szervezők miden érdeklődőt szeretettel várnak a koncertsorozat első állomására 2017. június 3-án, este 19 órától a Vakok Iskolájának Nádor termébe. A koncertre a Vakok Állami Intézetétől lehet támogatói jegyet rendelni.

Marcellina üzenete pedig a klipjében is visszaköszön, amely itt látható: