Drogosok után egy milliárdosról forgat Danny Boyle

Donald Sutherland, Mads Mikkelsen, Vanessa Paradis, Kirsten Dunst, Cannes 2016
Sutherland zsűritársaival, Mad Mikkelsennel, Vanessa Paradis-val és Kirsten Dunsttal a tavalyi Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon
Vágólapra másolva!
A rendező a Trainspotting-folytatás után az FX csatorna számára készít sorozatot, Trust címmel. Most kiderült, hogy a széria főszerepét, J. Paul Getty milliárdost Donald Sutherland fogja játszani.
Vágólapra másolva!

Az olajmágnás Getty volt a huszadik század egyik legikonikusabb, ugyanakkor legrejtélyesebb és legellentmondásosabb figurája: milliárdokat keresett, de saját maga mosta a zokniját, dinasztiaalapításról álmodozott, de saját családja elfordult tőle.

Sutherland zsűritársaival, Mad Mikkelsennel, Vanessa Paradis-val és Kirsten Dunsttal a tavalyi Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon Forrás: Anne-Christine Poujoulat / AFP

A tízrészes sorozat azonban – amelynek Boyle executive producere és rendezője is egyben – sokkal izgalmasabbnak ígérkezik egy szokványos életrajzi szériánál.

A Variety értesülései szerint a Trust első évada arról szól majd, amikor 1973-ban Getty unokáját, John Paul Getty III-t, a családi vagyon örökösét Rómában a maffia elrabolta, és több millió dolláros váltságdíjat követeltek elengedéséért cserébe.

J. Paul Getty 1957-ben Forrás: Lipnitzki / Roger-Viollet

Csakhogy az elrablók számára is megdöbbentő módon a fiút mintha senki sem akarná kiszabadítani. Miközben az olasz rendőrség csak átverésnek gondolja a dolgot, addig Paul apja Londonban lézeng, heroinos bódulatban, nagyapja pedig egy Tudor-korabeli angol kastélyban tölti az időt öt szeretője és egy házi kedvencként tartott oroszlán társaságában. Egyedül a fiú anyja áll rendelkezésre, hogy megpróbálja megoldani a helyzetet.