Ingyenes digitális képzést indít a Google a magyar kkv-knak

Google .Computer .Datenschutz .International .Internet .Unternehmen Anfrage Aufschrift Beschriftung Bildschirm Google ILLUSTRATION INTERNET Internet-Suchmaschine Internetseite LOGO Marktführer Maske Mobiltelefon Oberfläche Programm Recherche Schrift Schri
The logo of the internet search engine Google, Germany, city of Osterode, 16. September 2015. Photo: Frank May
Vágólapra másolva!
A Google internetes oktatási felülettel, személyes tanácsadással, és konferenciák szervezésével indít új ingyenes képzési programot hazai kkv-knál dolgozók digitális készségeinek fejlesztéséhez – jelentette be a Google Magyarország. Az ingyenes programmal 15 ezer hazai kkv-t szeretnének elérni.
Vágólapra másolva!

A Google ma bejelentette a magyar kkv-knak szóló, Digital Workshop nevű ingyenes programjának kibővítését.

Az új, ingyenes képzés a digitális világ lehetőségeinek kihasználásában segíti a vállalkozásokat.

A program előadásokkal és az ország 30 városában zajló személyes tanácsadással indul.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Jacquelline Fuller, a Google.org igazgatója a cég digitális készségek fejlesztését célzó programjairól tartott sajtótájékoztatón. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutató alapján az EU 28 tagállamainak sorában Magyarország a 21. helyen áll, Magyarországon az üzleti digitalizáció és az elektronikus kereskedelem teljesít a legrosszabbul.

Ez azzal magyarázható, hogy a magyar kkv-k továbbra sem használják ki teljes mértékben a digitális eszközök nyújtotta előnyöket. Jelenleg a magyar kis- és középvállalkozások csupán 12 százaléka értékesít online, azon belül pedig csak 4,5 százalékuk értékesít online más uniós tagállamba.

Az új program része, hogy

személyes megbeszélések során a Google tanácsadói először felmérik a vállalatok digitális felkészültségét, majd személyre szabott útmutatást adnak az online jelenlétük erősítése érdekében.

A kkv-k így olyan kézzelfogható tudással gazdagodnak, amely lehetővé teszi számukra az internet adta előnyök eredményesebb kihasználását. További információ a programról, valamint az ingyenes előadásokra és személyes konzultációra való regisztrációról a program honlapján található.

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Frank May


A Google tavaly márciusban elindította a Digital Workshop online tanfolyamot, amely továbbra is mindenki számára ingyenesen elérhető.

A felület olyanoknak ajánlott, akik a digitális ismeretek megszerzésével munkakeresési esélyeiket szeretnék javítani, vagy üzleti céljaikat szeretnék elérni.


A teljes program itt található.

A Google ezzel párhuzamosan egy másik ingyenes oktatási programot is bejelentett, amelyet a gyermekotthonban élők számára dolgoztak ki. A google.org a Technológiai Oktatásért Alapítvánnyal együttműködve viszi ezt a programot.