Ennio Morricone ismét Budapestre jön

Ennio Morricone a 88. Oscar-gálán
Ennio Morricone a 88. Oscar-gálán
Vágólapra másolva!
Ennio Morricone október 18-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és a magyar Kodály Kórus fogja kísérni.
Vágólapra másolva!

A kétszeres Oscar-díjas, Grammy-díjas és kétszeres Golden Globe-díjas olasz filmzeneszerző a hat évtizedes pályafutásának legjobb filmzenéit felvonultató 60 Years of Music World Tour elnevezésű koncertkörújta keretében érkezik Magyarországra.

A turné magyarországi állomásán a zeneszerzőt a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és a Kodály Kórus kíséri.

A koncerten több mint 200 zenész és énekes fog közreműködni.

"Áldottnak érzem magam, és mélyen megtisztelőnek tartom azt a sok elismerést, amelyet az elmúlt években kaptam. A díjak, a kedves szavak a szakmában dolgozó emberektől, a közös utunk Quentin Tarantinóval, és mindezek felett, látni a hatalmas közönséget a koncerteken - csodálatos érzés. Nagyon élvezem, és

- idézi a szervezők közlemény Morriconét.

Ennio Morricone a 88. Oscar-gálán Forrás: AFP/Robyn Beck

Az olasz zeneszerző nevéhez csaknem 550 filmzene kötődik. Morricone szerezte többek között a Volt egyszer egy vadnyugat, az Egy maréknyi dollárért, A Profi, az Aki legyőzte Al Caponét, a Volt egyszer egy Amerika, A misszió és a Cinema Paradiso zenéjét, és rendszeresen komponál és vezényel betétdalokat Quentin Tarantino filmjeihez.

Legutóbb az Aljas nyolcas filmzenéjével aratott sikert, amelyért az Oscar-díjat, a Golden Globe-díjat, a BAFTA-díjat és a New York-i filmkritikusok díját is megkapta.