Majdnem csődbe ment menedzsere miatt a híres énekesnő

6th Annual ELLE Women In Music Celebration Presented By eBay GettyImageRank2 Performance HORIZONTAL USA California Hollywood - California SINGER MUSIC Stage - Performance Space COMMEMORATION Alanis Morissette Arts Culture and Entertainment Celebrities eBa
HOLLYWOOD, CA - MAY 20: Singer Alanis Morissette performs on stage at the 6th annual ELLE Women In Music celebration presented By eBay. Hosted by Robbie Myers with performances by Alanis Morissette, Banks and Tinashe at Boulevard3 on May 20, 2015 in Hollywood, California. Michael Buckner/Getty Images for ELLE/AFP
Vágólapra másolva!
Alanis Morissette volt pénzügyi tanácsadóját hat év börtönre és 8,6 millió dollár (2,4 milliárd dollár) kártérítés megfizetésére ítélte egy amerikai bíróság. A férfi több mint 7 millió dollárt lopott el a kanadai énekesnőtől és néhány másik ügyfelétől.
Vágólapra másolva!

"Hosszú időn át, szisztematikusan, előre kitervelve és aljas módon tette" - mondta Morissette szerdán a bíróságon, hozzátéve, hogy három éven belül csődbe ment volna, ha Jonathan Todd Schwartzot nem leplezik le.

A 47 éves férfi a

szerencsejáték-függőségét hibáztatta a lopásokért

és könnyeivel küszködve magyarázkodott a bíróságon. Elmondta, hogy teljes felelősséget vállal "ostoba" viselkedéséért és egész hátralévő életét szégyenben fogja leélni miatta.

Az ügyészség eredetileg csak öt év börtön kiszabását kérte, Dolly Gee kerületi bíró azonban úgy vélte, hogy "tettének aljassága miatt" Schwartznak hosszabb büntetésre van szüksége. A bíró továbbá 8,6 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezte a férfit.

Alanis Morissette Forrás: AFP/2015 Getty Images/Michael Buckner

A lopásokból fényűző életmódját finanszírozó Schwartz elismerte, hogy

csaknem 5 millió dollárt sikkasztott el Morissette vagyonából 2010 májusa és 2014 januárja között,

és további több mint 2 millió dollárt lopott el öt másik ügyfelétől, amikor a GSO Business Management vállalatnál dolgozott.

A férfi azután bukott le, hogy Morissette felfogadott egy új pénzügyi tanácsadót, miután Schwartztól nem kapott egyenes választ a befektetéseivel kapcsolatos kérdéseire.

Amikor a GSO Business Managementet megkeresték Schwartz állítólagos sikkasztása miatt, a férfi olyan vádakkal állt elő, hogy Morissette kábítószerfüggő és mentálisan labilis.