Templomokba költözik a zene és a színház

Vágólapra másolva!
Május 11-15. között tizenkettedik alkalommal nyitják meg kapuikat Győr-Újváros templomai, hogy felekezeti hovatartozástól függetlenül lássanak vendégül mindenkit az Öt Templom Fesztivál öt napjának változatos programjain.
Vágólapra másolva!

Az Öt Templom Fesztivál a hitről és az elfogadásról szól, párbeszédről kultúrák és vallások között. Apropójául és helyszínéül öt templom szolgál, öt különböző felekezet egyenként is különleges temploma.

A fesztivál a napokban nyerte el az Európai Fesztiválminősítési program, az EFFE kitüntető elismerését, és használhatja a következő két évben az EFFE logóját, mint

kiemelkedő európai fesztivál.

A fesztivál öt napja alatt koncertek, színházi és bábszínházi produkciók, vallás- és helytörténeti előadások, vezetett tematikus séták, képzőművészeti kiállítások és szakrális programok követik egymást.

Lackfi János író, költő így ajánlja a fesztivált: "Melyik a világ leghosszabb utcája? Hát a győri Kossuth utca, hiszen

Öt templom, öt nagy felekezet, ötféle, mégis egyazon isteni tartalom, százféle, mégis egybeérő zenei-művészeti-lelki életszemlélet. Az Öt Templom Fesztivál idején úgy röppenünk Bachtól a bluesig, a folklórtól az alternatív muzsikáig, Pázmánytól Bizáncig, jazztől a gregoriánig, klezmertől a madrigálig, hogy közben megáll az órák mutatója, és az öröklét időzárványában üldögélünk a zsinagóga, a katolikus, a görögkatolikus, az evangélikus vagy éppen a református templom évszázados falai között. Isten hozta önöket a művészet nevű földrengés rezzenetlen epicentrumában!"