A magyar múzeum nyerte a táncos versenyt

épületfotó FOTÓ FOTÓTECHNIKA FOTÓTÉMA légi felvétel városkép
A miskolci Herman Ottó Múzeum
Vágólapra másolva!
Egyedülálló bravúrt hajtott végre a miskolci Herman Ottó Múzeum, hiszen először neveztek az Amerikából indult Museum Dance Off versenyre, és rögtön meg is nyerték azt.
Vágólapra másolva!

Ahogyan korábban az Origo is megírta, miskolci Herman Ottó Múzeum a kelet-európai térségből egyedüliként nevezett be a versenyre, amelyben a múzeumi dolgozóknak táncos videókat kell készíteniük.

A miskolciak kreatív kisfilmjükkel megnyerték az európai versenyt, a kedden lezárult szavazás értelmében pedig

az egész világon is ők bizonyultak a legjobbnak.

A miskolci videó az összesen több mint 180 ezer szavazat 56 százalékát szerezte meg, azaz több mint százezer voksot. Ezzel sikerült túlszárnyi a tavalyi győztes, a melbourne-i Victoria Museum teljesítményét, akik egy évvel ezelőtt 79 ezer szavazattal szerezték meg az első helyet.

A múzeum közleményében azt írta, hogy a verseny kifejezetten kemény volt, hiszen olyan intézményekkel kellett megmérkőzniük, amelyek milliós világvárosokban működnek. "A Herman Ottó Múzeum – minden dolgozója nevében – megköszöni azt a hihetetlen összefogást és segítséget, amelynek révén sikerült elérni ezt a világraszóló sikert" - írták.

A múzeumokat népszerűsítő kezdeményezést idén negyedik alkalommal rendezték meg, összesen 41 intézmény küldött be videót a világ minden tájáról.