Nyilvánosságra hozta az Exim Bank két nyertes pályázat dokumentációját

Eximbank, Nagymező utca 46-48., Magyar Export-Import Bank Zrt., bankfiók
Vágólapra másolva!
Az Eximbank honlapján nyilvánosságra hozta két zártvégű, 10 éves futamidejű alapkezelői feladatokra kiírt pályázat nyertes dokumentációját.
Vágólapra másolva!

Loppert Dániel, az Eximbank marketing és kommunikációs igazgatója szerint

a Fővárosi Törvényszék idén áprilisban döntött arról, hogy a nyertes ajánlattevő benyújtott pályázati dokumentációi közérdekű adatnak minősülnek,

így azok részletei a nyilvánosság által is megismerhetők.

Az Eximbank tudomásul veszi a Fővárosi Törvényszék ítéletét,

ugyanakkor álláspontja továbbra is az, hogy a pályázati dokumentációk részletei az ajánlattevők által referenciaként megjelölt és velük üzleti kapcsolatban lévő cégek üzleti érdekeit sértheti, jövőbeli stratégiáját gyengítheti.


Loppert Dániel kiemelte: az Eximbank mindvégig a cégek üzleti érdekeit képviselte, védte, és teszi ezt a jövőben is, hiszen bankként és biztosítóként fontosnak tartja, hogy ügyfelei bizalommal fordulhassanak hozzá. A két különálló befektetési alapot a pályázaton nyertes GB & Partners Kockázati Tőkealap-Kezelő Zrt. kezeli.

Eximbank fiók Fotó: Origo

A GB & Partners az MTI-nek eljutatott állásfoglalása szerint a megismerhetővé vált pályázati anyag több olyan üzleti és stratégiai információt tartalmaz, amelynek védelme minden cég elemi érdeke. Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy értik és elfogadják a bíróság szempontjait is.

Az elmúlt egy év alatt az Exim Növekedési Magántőkealapban az alapkezelő két befektetést hajtott végre 934 millió forint értékben. Ezen felül további két, összesen 710 millió forint értékű befektetés jóváhagyása már megtörtént, így várhatóan az év második felében megvalósulhatnak. Az Exim Exportösztönző Magántőkealap 1,5 milliárd forint értékű befektetésével egy magyarországi vállalkozás informatikai és infrastrukturális fejlesztése már folyamatban van Kínában, egy 1,3 milliárd forint értékű befektetés jóváhagyása pedig a közelmúltban megtörtént.