Oszkó Péter startup-stúdióba fektetett

Bajnai bemutatja gazdasági programját, Haza és Haladás, Oszkó Péter
Vágólapra másolva!
Nyilvános a Studio 1 Preseed Befektetési Zrt. mögött álló hazai magánbefektetők névsora. A startup-stúdió Oszkó Péter, a Power Angels angyalbefektető képviseletében, Véh Balázs, magánbefektető, Freész József vállalkozó, valamint a Drukka és más befektetők összesen csaknem 80 millió forintos befektetésével indult útjára. A cél: azonoson iparágon belül egyszerre több, egymást is támogató startup cég felfuttatása.
Vágólapra másolva!

Az áprilisi Drukka Progress Bar meetupon bejelentett Studio 1 a Magyarországon is egyre népszerűbb startup-stúdió módszertana alapján építi a startupokat. A modell lényege, hogy egyidejűleg több startupot is építenek az adott iparágon belül, így a termékek létrehozása gyorsabb és költséghatékonyabb, és az üzembe helyezést megalapozó know-how is bővül.

Oszkó Péter, a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Az épülő startupok fő tulajdonosa a Studio 1, a jelenlegi és a jövőbeni befektetők is aktívan tervezik nyomon követni a vállalkozások fejlődését.

A Studio 1-hez csatlakozó startupok 5–10 millió forint közötti támogatást, tanácsadást,


valamint a Drukka által biztosított informatikai, online-marketing és irodai szolgáltatásokat kapnak. A Studio 1 befektetőinek száma, valamint a 80 millió forintos kezdőösszeg is folyamatosan bővül.

A jövő pizzája a rendelés után szinte azonnal megérkezik Forrás: AFP

A Studio 1 portfóliójában indításra kész startupok néhánya:

  • a ContactlessCare applikáció, amelynek segítségével érintés nélkül, biztonságosan lehet figyelni kisgyermekeket és időseket a nap 24 órájában,
  • a mesterséges intelligencia alapú chatbot fejlesztés, amely nem csupán írásban, de élőszóban is átveszi az ember szerepét számos helyen,
  • a 15minutespizza.com, amelyen keresztüli rendelés szinte azonnali kiszállítást jelent, és ha akár egy percet is késik, a pizza ingyen volt.