Változik a becsekkolás szabálya a Ryanairnél

Ryanair repülőgép Boeing 737-800 B737
Vágólapra másolva!
A korábbi utasbosszantó lépés után most egy könnyebbség.
Vágólapra másolva!

A Ryanair az eddigi 30 napról 60 napra emeli az utazás előtti online becsekkolás lehetőségét azok számára, akik fizetnek az ülőhelyválasztásért. Az ír fapados társaság a Mindig jobbak leszünk elnevezésű program legújabb elemeként tálalta a változást – írja a Travel Mole.

A Ryanair tavaly novemberben módosította legutóbb a becsekkolás szabályait,

akkor igencsak bosszantó módon.

Azok számára ugyanis, akik nem fizetnek a fix ülőhelyért, a korábbi egy hét helyett mindössze négy napra szűkítették a becsekkolási lehetőséget az indulás előtt (a legkésőbbi időpont továbbra is az indulás előtt két óra).

Forrás: Polesz Ábel

A korábbi lépés azért okozott kényelmetlenséget az utasoknak, mert sokan már az indulás előtt becsekkoltak a visszafelé tartó járatukra is. Nekik most keresni kell külföldön egy internetkávézót, egy ingyenes wifit, vagy vállalniuk kell a magas roamingdíjat, hogy elvégezzék a visszaút előtti becsekkolást. Ezt a Ryanair mobil applikációjával is el lehet végezni, ám érdemes figyelni arra, hogy

egy sor repülőtéren még nem fogadják el az okos telefonra érkező beszállókártyát.

A beszállókártya újrakiállítási díja a reptéren 5100 forint, a reptéri becsekkolás pedig 17 500 forintba kerül.

A Ryanair nyilván mindkét lépésével ösztönözni szeretné a fix ülőhelyfoglalást. Ennek díja jelenleg 700 forinttól kezdődik.