A magyar tőzsde is ott van az egyik legnagyobb befektetői konferencián

csengő kijelző MŰSZAKI ESZKÖZ TÁRGY
Budapest, 2015. június 22. A BÉT csengője a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) újraalapításának 25. évfordulóján a BÉT budapesti székházában 2015. június 22-én. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Hat magyar tőzsdei vállalat is részt vesz Párizsban azon a kétnapos befektetői konferencián, melyen több mint hatvan európai tőzsdén jegyzett cég képviselői találkoznak közel száz nyugat-európai, elsősorban francia és benelux intézményi befektetővel.
Vágólapra másolva!

Június legvégén tartják Párizsban a European Midcap Event befektetői eseményt, amelyen hat, a Budapesti Értéktőzsdén már jegyzett vállalat,

az ALTEO, az ANY, a Duna House, a MOL, a PannErgy és a Richter Gedeon folytat kétoldalú megbeszéléseket

számos intézményi alapkezelővel. Az rendezvényen a mintegy száz érdeklődő - elsősorban francia és benelux - portfoliómenedzser találkozik 66 európai tőzsdén jegyzett vállalat képviselőjével.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csengője Forrás: MTI/Marjai János

Jelenleg nagyon pozitív a hangulat a világban, így a tőkepiacokon is. Ez a jó hangulat is hozzájárul ahhoz, hogy a négyszemközti befektetői megbeszélések számát illetően a BÉT esetében egyértelműen növekedést láthatunk tavalyhoz képest, közel 60 tárgyalás zajlott le.

A kétnapos rendezvény tőzsdei partnerei a Budapesti Értéktőzsde és a Varsói Értéktőzsde mellett a spanyol Bolsas y Mercados Españoles. A BÉT piacfejlesztési stratégiájának részeként aktív nemzetközi jelenlétre törekszik, ami nagyobb figyelmet jelent a kibocsátók számára a nemzetközi befektetői közösség részéről is. Ennek egyik eszközei a tőzsde által rendszeresen szervezett kibocsátói roadshow-k, melynek fontos állomása a mostani párizsi rendezvény is.