Karinthy bőrébe bújik Koltai Róbert

sztárok, 
Ritka kincset kapott 70. születésnapjára Koltai Róbert
Koltai Róbert
Vágólapra másolva!
Hajnali részegség címmel Kosztolányi Dezső, Harmos Ilona és Radákovich Mária szerelmi háromszögét dolgozza fel egy színdarab augusztus elején a szegedi REÖK Szabadtéri Színpadon.
Vágólapra másolva!
Koltai Róbert Fotó: Kállai-Tóth Anett

A Szegedi Szabadtéri Játékok a Reök-palotában tavaly ősszel indította el a népszerű öREÖK szerelmek - Így szerettek ők című sorozatot. A Nyáry Krisztián könyveiből készült felolvasószínházi produkciókat Réczei Tamás állította színpadra.

A sorozat augusztus elején egy

Kosztolányi Dezső életének utolsó szakaszáról, különösen a zseniális író-költő bonyodalmas szerelmi életéről

készített színdarabbal folytatódik. Az író élete végén

gégerákja miatt némaságra kényszerült.

Fennmaradtak azonban azok a beszélgetőcédulák, amelyek segítségével a feleségével és a kórtermébe fel-felszökő szerelmével is kommunikált.

A produkciót a fesztivál ideiglenes játszóhelyén, a Szeged Táncegyüttes Kálvária sugárúti székhelyén kialakított REÖK Szabadtéri Színpadon mutatják be, három estén.

Kosztolányit Kőszegi Ákos alakítja, aki Adyt is megformálta már az Így szerettek ők sorozatban. Kosztolányiné szerepében Gubík Ági , Radákovich Máriaként pedig Fodor Annamária látható. Tekintve, hogy igen fontos szereplője volt Kosztolányi életének, Karinthy Frigyes figurája is megjelenik az előadásban - őt Koltai Róbert játssza majd, akinek ez lesz az első színházi bemutatója Szegeden.

Az előadásban Kosztolányi Dezső szerelmének időskori énje is megszólal, méghozzá egy videofelvételen keresztül, visszaemlékezésként. Az idős Radákovich Máriát alakító színésznő személye még csak ezután dől el, egy hétfő délutáni szereplőválogatáson.