Keressünk pénzt a nyaraláskor itthon hagyott autónkkal

AERIAL VIEW AIRPORT ARCHITECTURE Bouches du Rhone BUILDING CAR EUROPE France Marseille multicolored PARKING Provence Alpes Cote d'Azur PUBLIC BUILDING row South East of France VERTICAL
France, Bouches du Rhone, Marseille airport, car park (aerial view)
Vágólapra másolva!
A 2015-ös budapesti start után megérkezett a Dortmund Airportra is a BeeRides, reptéri car sharing (autómegosztó) szolgáltatás. A reptéren ingyen leadott autót kedvezményesen bérbe adják – és takarítják. A magyar startup tervei szerint a közeljövőben további nyugat-európai desztinációkon is megjelenik szolgáltatásával.
Vágólapra másolva!

A repülővel utazókban gyakran felmerül a kérdés: BKV-zunk, taxizzunk vagy kifizessük a „feleslegesen" álló autónk után a magas parkolási díjat? Ezekre a kérdésekre adott választ egy magyar startup, a BeeRides Kft.,

amely a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2015. május óta működteti automatizált megoldását. Június végétől már a dortmundi reptéren is elérhető lesz ez a lehetőség,

ahol naponta átlagosan 5 500 utas fordul meg.

A közösségi modell lényege, hogy a BeeRides szolgáltatást választók

külföldi tartózkodásuk idejére ingyen használhatják a repülőtér közelében lévő parkolót, cserébe az autójukat bérbeadják erre az időre.

Az autótulajdonosnak tehát nem csak parkolási problémája oldódik meg, hanem távolléte alatt némi pénz is áll a házhoz. A bérlőnek is kedvező ez a konstrukció: a reptéren megszokotthoz képest akár 60 százalékkal olcsóbbak ezek az autók.

nyaralás alatt is kereshet pénzt itthon hagyott autónk Forrás: hemis.fr/MOIRENC Camille / hemis.fr/Moirenc Camille

A BeeRides indulástól számolva 20 ezer parkolási napot könyvelt el, az autóbérleti napok száma elérte a 9000-t, és nő a felhasználók száma.

– tette hozzá Bősze Botond, a társaság ügyvezetője. Vannak, akik hosszabb külföldi munkavállalásuk során szerzett jövedelmüket egészítik ki ilyen forrásból, egyre többen így adják bérbe az egyébként garázsban álló autójukat, vagy vásárolnak járművet BeeRides-bérbeadás céllal.