Budapestre jön az ABBA tagjának dalszerző tábora

Vágólapra másolva!
Az adományokból fenntartott Songwriting Camps 2015 óta szervez dalszerző táborokat Európa-szerte, jövőre pedig Budapestre is várják a dalszerzőket.
Vágólapra másolva!

Erről a Songwriting Camps magyar partnere, az Artisjus számolt be közleményében. Azt írják, hogy a YouTube-bal és a jogkezelőket tömörítő nemzetközi CISAC-kal együtt már dolgoznak a 2018-as budapesti tábor megvalósításán, amelyre ősztől várják a jelentkezőket.

Az időpont és a helyszín már megvan: 2018 februárjában rendezik meg az eseményt, ahova

21 tehetséges dalszerzőt és producert várnak a világ minden tájáról.

Ők három napon keresztül a budapesti Brody House Hotelben fognak együtt dolgozni. Minden nap más és más csoportokba osztják őket a szervezők, és hét produceri stúdiót rendeznek be számukra, ahol egész napra elmerülhetnek a kreatív munkában.

A dalszerző tábor ötletgazdája Niclas Molinder és az ABBA egyik tagja, Björn Ulvaeus volt. A cél az, hogy olyan alkotói teret teremtsenek a szerzőknek, ahol tanulhatnak egymástól, és közösen írhatnak zenét bármiféle piaci kényszer nélkül. A kezdeményezés nagyon népszerű lett a szerzők között, és a Junior Artisjus-díjra jelölt Molnár Tamás is elismerően nyilatkozott róla, aki első magyarként az idei stockholmi táborba jutott ki.

"Életem eddigi talán legmeghatározóbb alkotói pillanatait élhettem meg Svédországban.

- mondta.

A 2018-as budapesti táborba a jelentkezés ősszel indul, a végső döntést a résztvevők személyéről a svéd szervezők hozzák meg.