Viszonylag egyszerű a feladat, ha az iroda, a munkvégzés helye légkondicionált. Ebben az esetben a munkaadónak csak a berendezés karbantartásáról és rendszeres tisztításáról kell gondoskodnia. E mellett ugyanakkor érdemes úgy kialakítani a hűtést, hogy az megfeleljen az általános egészségügyi ajánlásoknak. Így
semmiképpen nem ajánlott túlzottan lehűteni a helyiséget, mert légúti betegségeket is okozhat amellett, hogy 37 fokban pulóverben és zokniban kell dolgozni.
Ahol nincs vagy nem megoldható a légkondicionálás - például egy büfében, ahol mindig nyitva van az ajtó vagy a kiszolgáló ablak - a munkaszervezést kell átalakítani úgy, hogy az alkalmazottaknak legyen elég idejük pihenni.
Óránként legalább ötperces pihenőidőt kell biztosítani, ha megoldható, akkor a munkavégzés helyéhez képest hűvüsebb, árnyékosabb, szellősebb helyen.
Különösen figyelni kell a kritikus időszakokra, vagyis a 11 és 15 óra közti legforróbb órákra, ez idő alatt még több pihenőt kell biztosítani, akár úgy, hogy gyakrabban rotálódnak az alkalmazottak.
A munkaadónak a folyadékpótásról is gondoskodnia kell. S nem elég egy rekesz ásványvizet kitenni a napra, a szabályok szerint ugyanis
14-16 celsius fokos vízről kell gondoskodni a megfelelő higiéniás követelmények betartása mellett.
Utóbbi jelenthet műanyag poharakat, a lényeg, hogy erről nem a munkavállalónak kell gondoskodnia, a munkaadó kötelessége, hogy az alkalmazottak hozzáférhessenek friss, hideg vízhez.