Top 20: a legnépszerűbb sorozatok, nagy meglepetésekkel

Norman Reedus as Daryl Dixon, Melissa McBride as Carol Peletier - The Walking Dead _ Season 8, Gallery - Photo Credit: Alan Clarke/AMC
Norman Reedus as Daryl Dixon, Melissa McBride as Carol Peletier - The Walking Dead _ Season 8, Gallery - Photo Credit: Alan Clarke/AMC
Vágólapra másolva!
Világszerte a Trónok harca a legnépszerűbb, második a Walking Dead, de a harmadik helyet már nem találtuk volna ki könnyedén.
Vágólapra másolva!

Manapság, amikor a médiafogyasztók sok platformon – online, mobil, letöltve, DVD, tévé, DVR, satöbbi – néznek sorozatokat, nem könnyű összehasonlítani, melyik hogy megy épp. A Parrot Analytics viszont azt nézi, milyen aktivitást okoz egy-egy széria a közösségi oldalakon, a blogokon, illetve mennyire felkapott a torrent-oldalakon. Az így kapott eredmény tehát nem a hagyományos tévézők preferenciáját tükrözi, de megmutatja, milyen szinten foglalkoztatja a netezőket az adott sorozat, mennyire szeretnek írni róla, van-e véleményük az adott epizódokról.

A Walking Dead két szereplője Forrás: BiteTheHand Creative Ltd/Richard Heeley

A lista élén nem nagy meglepetésre a Trónok harca áll, a fantasy nagyon betalált sokaknál, mert akkor is gyakori téma, amikor épp nincsenek új részek (márpedig általában nincsenek, hiszen ez az évad 7 részes mindössze, utána egy évig megint nem jön a folytatás).

A Walking Dead második helye minket nem lep meg,

az epizódok után megy hosszan a disputa a Facebookon, Twitteren, sokan kommentálják az eseményeket - és voltak ugyan hullámvölgyek, de megint erősre kapott a posztapokalitikus zombisorozat, ahol nem is az élőhalottak a legrémisztőbbek. A harmadik helyre beért Hazug csajok társasága némiképp meglepő lehet, de valójában nem az: a sorozatot rengetek fiatal lány, tinédzser nézi, és ők minden online-felületen igen aktívak.

A Szökés negyedik helye tisztes eredmény,

főleg, hogy egy halott, már-már elfeledett sorozatot támasztottak fel nemrég, és úgy folytatták, évekkel később. A Vikingek nyomulnak az ötödik helyen, de ha figyelembe vesszük, hogy talán a legjobb, legigényesebb, történelmi alapokon nyugvó sorozatról van szó, akkor nem is lepődhetünk meg az eredményén. De lássuk inkább a top 20-as listát:

1. Trónok harca
2. The Walking Dead
3. Hazug csajok társasága
4. A szökés
5. Vikingek
6. Agymenők
7. The Flash
8. 13 Reasons Why
9. Vámpírnaplók
10. Sherlock
11. Westworld
12. Suits
13. Grace klinika
14. A zöld íjász
15. Odaát
16. A SHIELD ügynökei
17. Gotham
18. Lucifer
19. The 100
20. The Grand Tour