Modern kkv-t nevel az Ipar 4.0

kkv digitális microsoft felhő
Egyre nagyobb érték a rugalmasság
Vágólapra másolva!
Az újraiparosítás jegyében jelent meg alig egy hónaja a Ginop kkv-knak szóló pályázata Ipar 4.0 néven. A cél a szemléletformálás, a fejlesztés és az iparosítás előnyeinek demonstrálása. A projektet az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és az IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért konzorciuma valósítja meg a közigazgatás és a versenyszféra iránymutató együttműködésében.
Vágólapra másolva!

A projekt egyrészt az Ipar 4.0 Mintagyárak címen a hazai a hazai termelő kkv-k támogatásával a fejlesztések elősegítése a cél, másrészt az Ipar 4.0 Technológiai Központ esetében az a cél, hogy a termelési rendszerek technológiai, ipari automatizálási, vezérlési megoldásai iránt nyitottabbak legyenek a cégek.

Mindehhez az IFKA iparfejlesztési, az IVSZ pedig a digitális gazdasággal kapcsolatos tapasztalataival járul hozzá.

A 2,35 milliárd forint keretösszegű projektben a résztvevő feldolgozóipari kkv-k térítésmentesen szerezhetnek Ipar 4.0 minősítést, és kaphatnak vállalatra szabott fejlesztési tervet.

Ipar 4.0 az új fegyver Forrás: Microsoft

A program a „Modern Gyárak Éjszakája" eseménnyel indul 2017 őszén, ahol az érdeklődők betekinthetnek a korszerű gyártás mindennapjaiba. A projekt ekkor induló honlapja a legátfogóbb magyar nyelvű információforrás lesz Ipar 4.0 gyártási témában, ahol az érdeklődő kkv önértékelési kérdőív kitöltésével saját maga rövid idő alatt fel is mérheti fel, hol tart, és melyek a fejlesztés lehetséges következő irányai.

A programra jogosult kkv-k hat Ipar 4.0 Mintagyárban és egy Ipar 4.0 Technológiai Központban megismerik azokat a máshol már bevált jó gyakorlatokat, amelyek számukra is hasznosak lehetnek:

demonstrációkon tekintik meg az Ipar 4.0 alapú termelési rendszereket és technológiákat.

A kkv-k a demonstrációkat és a tudástranszfert követően minősítést, és saját projektelképzeléseikre épülő, vállalatra szabott Ipar 4.0 fejlesztési tervet kaphatnak.