Ezeken a helyeken ellenőriz a héten a NAV

online kassza online pénztárgép
Budapest, 2014. szeptember 18. Pénztárgép a legegészségesebb iskolabüfének járó díjat elnyert Móricz Zsigmond Gimnázium büféjében 2014. szeptember 18-án. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, hol tart operatív ellenőrzést a héten. A revizorok a nyugtaadást, az áru eredetét és a foglalkoztatás szabályszerű voltát vizsgálják.
Vágólapra másolva!

Az adótraffipax jelentése szerint a héten Hajdú-Bihar megyében Debrecenben tartanak ellenőrzést a NAV revizorai, a megyeszékhelyen egész héten ott lesznek. Az ellenőrök a szokásos ügyek mellett a jövedéki termékek szabályos értékesítését is vizsgálják.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében Szolnok, Karcag, Jászberény, Kunszentmárton és Törökszentmiklós lesz kiemelt célpont, Nógrád megyében pedig különösen Salgótarján, Balassagyarmat, Szurdokpüspöki, Pásztó és Bátonyterenye és környéke lesz az elsődleges célpont.

Az online pénztárgépet is ellenőrzik Forrás: MTI/Beliczay László

A NAV arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak a fent említett helyeken várható ellenőrzés a héten, a revizorok bárhol felbukkanhatnak az országban.

Az adótraffipax a tapasztalatok szerint rendkívül hatékony. Nem azért, mert az ellenőrök komoly bírságokat állapítanak meg, hanem mert a szolgáltatók és kereskedők rendre jóval nagyobb arányban adnak nyugtát vagy számlát, mert nem akarják kockáztati a lebukást.