Mindenkit a város szélére csal az ősz első minifesztiválja

Vingardium Borliget
Vágólapra másolva!
Idén is kellemes koncertekre, gyerekprogramokra és persze nagyon sok jó borra lehet számítani a második Vingardium Borliget fesztiválon, a XVI. kerületi Erzsébetligetben. 
Vágólapra másolva!

Tavaly rendezték meg először a Vingardium Borliget minifesztivált a XVI. kerületi Erzsébetligetben. És a tavalyihoz képest nem sok minden változott: jó zenékkel, jó borokkal, jó ételekkel és családi programok széles választékával várják az érdeklődőket. Az időpont sem mozgott sokat, mivel a szervezők most is

az ősz első hétvégéjét célozták meg.

A fesztivál idén tehát szeptember 1-től 3-ig tart, és ahogy tavaly, úgy idén is a XVI. Kerületi Önkormányzat és az Erzsébetligeti Színház közösen szervezi. A Vingardium Borligetről tudni kell, hogy elsősorban borfesztivál, de nem a megszokott keretek között, mivel a helyszín és a színes programkavalkád miatt valójában ez egy családi fesztivál. Annyi különbség mindenképpen van a tavalyi évhez képest, hogy idén már három napos a fesztivál, tehát péntektől vasárnapig tart.

Tavalyi kavalkád a százéves fák árnyékában Forrás: Erzsébetligeti Színház

Borok, ételek

A Borligetben egy hétvége alatt végig lehet kóstolni szinte az összes magyar borvidéket, mert nagyjából 30 borászat települ ki. (A teljesség igénye nélkül: Csányi, Dubitz, Gere és Schubert, Günzer, Harsányi, Kristinus, Nobilis, Ostoros, Pro Secco, Sárospataki Borterasz, Varsányi és még sokan mások.) A gasztrosétányon komoly kínálatra lehet számítani: a streetfoodtól

a kézműves gasztro különlegességeken át egészen a hagyományos magyaros ízekig minden lesz.

A vendégek többek között beleharaphatnak a Kolbice-okba, csipegethetnek kézműves magyar sajtot a Zsendicétől, kipróbálhatják a Smoking Guns Barbecue szószait és megkóstolhatják a Steamboo-t, azaz Szabó Győző falatkáit. A környék foodtruckja, a Kalóz Burger is bemutatkozik, de ki lehet próbálni a Szittya Pita „buciját" is.

Este főleg a zenéé a főszerep Forrás: Erzsébetligeti Színház

Zene

A zenei kínálatot a tavalyihoz hasonlóan idén is a sokszínűség jellemzi. Délután a chill hangulat dominál, estére pedig komolyabb bulihangzásra lehet számítani.

  • Szeptember 1.: Savages Y Suefo, Kéknyúl, Cimbaliband és Danics Dóra
  • Szeptember 2.: Blooming Blue, Dynamite Dudes, Barabás Lőrinc Quartet, Carbonfools
  • Szeptember 3.: Fák Alatt Zenekar, Jász András és barátai, Gájer Bálint

Gyerekprogramok

A gyerekek idén még több programból választhatnak. Az Ökojátszóház és a Hórakukk színes
játékkínálata mellett kipróbálhatják a segwayezést és a Hintayo óriáshintáját is. A Gibbon Slackline-on
megtanulhatnak kötéltáncolni, de számos társasjátékot is kipróbálhatnak a Játszóház projekt
jóvoltából.

  • Szeptember 2.: Kovácsovics Fruzsina, Együgyű Mihók meséje
  • Szeptember 3.: Tamás Éva Játéktára
Egész nap megy a munka Forrás: Erzsébetligeti Színház

Minden más

Ezeken kívül lesz pihenőkert raklap bútorokkal, amőba fotelekkel, függőágyakkal, lesz fényfestés és IKARUS nosztalgia járat is az Örsről, borkurzus sommelier-k vezetésével. A gyerekprogramok alatt az anyukák pilates órákon vehetnek részt. Az idei év egyik újdonsága egy

boros tematikájú szabadulószoba lesz.

A fesztivál programjai pénteken délután 3-tól, a hétvégén pedig délelőtt 11 órától indulnak. A rendezvényre a belépés ingyenes, borokat viszont csak fesztiválpohárból lehet kóstolgatni, ahogy néhány szolgáltatás is csak a pohárhoz kapott karszalaggal vehető igénybe.