Bővítéssel ünnepel a 65 éves cég

Téglás, 2016. július 19. Targoncás dolgozik a Hajdu Hajdusági Ipari Zrt. bojlereket gyártó üzemében a kormánytámogatással 2,5 milliárdos fejlesztést végrehajtó Hajdu vállalatcsoport központjában, a téglási Hajdu Ipari Parkban 2016. július 19-én. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Nagyvállalati beruházási támogatási program keretében 680 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti a vállalatcsoporthoz tartozó Hajdu Hajdusági Ipari Zrt. és a Hajdu Autótechnika Ipari Zrt. mintegy 2,5 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztését, amellyel több mint 100 új munkahelyet teremtenek. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Két év alatt összesen 5,4 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre az idén 65 éves Hajdu. A fejlesztéshez 680 millió forint támogatás is kapcsolódott a Nagyvállalati Beruházási Program keretében.
Vágólapra másolva!

A vállalatcsoport ezzel a beruházással tovább bővíti préskapacitását, elősegíti a technológiai fejlődését, valamint fejleszti szerszámtervezői és -gyártói képességét - mondta Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a szalagátvágáson.

A magyar tulajdonú társaság az elmúlt 12 évben offenzív fejlesztési politikával ötmilliárd forint árbevételű cégből egy 13,5 milliárd forint árbevételű cégcsoporttá nőtte ki magát, méltán érdemelte ki 2016-ban a Díj a Sikeres Vállalkozásért-program Hónap Beruházója címét is.

Hajdu Hajdusági Ipari Zrt. Forrás: MTI/Balázs Attila

A fejlesztéseknek köszönhetően a cégcsoport versenyképessége jelentősen megnőtt és a térségben 150 új munkahelyet teremtettek - mondta Novotni Lajos, a Hajdu Cégcsoport Igazgatóságának elnöke. A vállalat összen több mint 700 munkavállalót foglalkoztat.

Az új gyártócsarnok felhúzásának legfőbb célja a kapacitások bővítése és a technológiák korszerűsítése volt.

Az invesztíció részeként négy nagy teljesítményű és munkaasztalú présgép illetve azok kiegészítő berendezései lettek telepítve az új infrastruktúrába. Ehhez kapcsolódóan a mosókapacitás és a szerszámüzemi képességek is tovább fejlődtek, több új CNC gép áll a termelés rendelkezésére. Szintén a projekt részeként 400 millió forint értékben hajtott végre fejlesztést a Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt., az összeg hét új terméksor bevezetését támogatta.