Három magyar epizód is lesz az új On The Spot-évadban

Születéssel hozott traumák - On The Spot: Az ellenség gyermekei
Vágólapra másolva!
A hetedik évad után idén ősszel is különleges témával jelentkezik a Cseke Eszter és S. Takács András dokumentumfilm-sorozata, a monte-carlói Arany Nimfa-, Prima Primissima- és Pulitzer-emlékdíjas On The Spot.
Vágólapra másolva!

A születésről szóló széria után – amelyben 10 baba látta meg a napvilágot a kamerák előtt Gázától Mexikóig, köztük az alkotók gyermeke is –, most azt mutatja meg a műsor, milyen hatással volt traumatikus gyerekkoruk azokra, akik a 20. század történelmének legsötétebb pillanataiban jöttek a világra.

Forrás: MTVA

Cseke Eszter és S. Takács András nemcsak arra voltak kíváncsiak, szereplőik hogyan élték túl szüleik elhurcolását, kitelepítését, meggyilkolását, de vajon felnőttként hogyan dolgozták fel legmélyebb, gyerekkori traumáikat, és mihez kezdtek a történelem rájuk rótt terhével.

Az ellenség gyermekei sokszor a szüleik nélkül élték túl a II. világháború borzalmait Auschwitzban vagy épp Budapesten. Kiderül, milyen volt gyereknek lenni a Duna-delta kommunista lágereinek embertelen világában, a vörös khmerek leghírhedtebb börtönében, egy észak-koreai fogolytáborban vagy épp a vietnámi háború idején.

Forrás: MTVA

A sorozatban találkozunk Szarajevó ostromának túlélőivel, akik kisiskolásként élték át a véres harcokat, és megismerkedhetünk egy bebörtönzött szaúdi blogger családjával is, ahol a gyerekek apa nélkül nőnek fel Észak-Amerikában - áll a közleményben.

A hetente adásba kerülő műsorban az idén kivételesen három epizód is magyar történetet dolgoz fel.

Premier: 2017. október 18-án 22.30-kor a Dunán.