Teljes családokat is alkalmaz a csipszgyártó

chipsi3
Vágólapra másolva!
A növekvő export eredményeként a Chio termékek gyártója idén több mint 11 százalékkal több munkatársat foglalkoztat, mint tavaly. A vállalat foglalkoztatotti létszáma ezzel 400-ra emelkedett, 75 százalékuk a termelésben dolgozik. A munkavállalók között egyre több a friss diplomás, illetve a teljes családok is.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb magyarországi snackgyártó győri gyárában az idén már közel háromszázan dolgoznak. Az ügyvezető igazgató szerint a bővítés annak is köszönhető, hogy az export növekedése részben ellensúlyozni tudja a népegészségügyi termékadó bevezetéséből fakadó nehéz helyzetet, így lehetőség nyílt a létszám emelésére.

A friss diplomások főleg a népszerű műszaki szakokról érkeznek, és karbantartási vagy logisztikai mérnöki pozíciókra jelentkeznek.

A Győr-Moson-Sopron megyei munkaerő-piaci nehézségek nyomán a munkavállalók 20 százaléka munkaerő-kölcsönzőtől érkezik a vállalathoz. Az ő számukra kidolgoztak egy olyan programot, amely alapján a legjobbakat a vállalat átveszi és saját dolgozóként alkalmazza.

A chipsgyár belülről Forrás: Intersnack Magyarország

A vállalatnál már több teljes család is dolgozik.

Számukra is a legfőbb előny a rugalmas beosztás, így gyakran a férfiak éjszakai műszakot vállalnak, míg a nők nappali beosztást kérnek, hogy a munka mellett a családra is maradjon idő. De nem csak a megfelelő bér, a műszakpótlék vagy a bejelentettség a fontos a dolgozóknak, hanem felértékelődött a munka- és a szabadidő megfelelő aránya, vagy a teljes szabadság a műszakválasztást tekintve – mondta az Intersnack HR-vezetője.