Annyi pénzt öntött a piacra Hiventures, mint tavaly az összes cég

start up vállalkozás
http://www.dreamstime.com/stock-images-businessman-arranging-startup-blocks-desk-cropped-image-image46362784
Vágólapra másolva!
Még nyolc hónap sem telt el a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő indulása óta, de már 9,5 milliárd forintról hoztak befektetési döntést, amivel közel járnak az első éves befektetési tervek teljesítéséhez. A szervezet ezzel több ügyletet tudhat magáénak, mint tavaly az egész piac.
Vágólapra másolva!

Az éves mérleg, több mint 800 beérkezett és átvizsgált projekt, ebből 102 pozitív befektetési döntés 9,5 milliárd forint értékben, amiből 4,5 milliárd forint uniós forrásból fog megvalósulni. Ez a volumen 56 inkubációs, 25 magvető és 21 növekedési életszakaszban lévő vállalkozás tőkeinjekcióját fedezi.

A Magyar Kockázati Tőke Társaság adatai szerint 2016-ban összesen 94 befektetés valósult meg. Az elmúlt időszakban szinte minden meghatározó startup iparági területen működő projekttel foglalkoztak, a medtech, fintech, e-kereskedelem, big datatól egészen az olyan projektekig, amelyeknek jelentős pozitív társadalmi és környezeti haszna van - mondta Kisgergely Kornél, a Hiventures vezérigazgatója.

Forrás: Andreypopov | Dreamstime.com

A legnagyobb nemzetközi potenciállal bíró startupok között lehet említeni a Now Technologiest, amely fejvezérelt okoskerekesszék megoldásával a mozgáskorlátozott emberek mindennapjait teszi könnyebbé, vagy a Monsunt, amely egyedi design-os és környezettudatos mosó-és öblítőszer családjával a Souldropssal, a napokban hódította meg világ egyik legnagyobb reklámversenyét New Yorkban, vagy a Neticle-t, amely ma már Magyarország és hamarosan a régió piacvezető médiafigyelőjévé lép elő.

A kihelyezések volumenét tovább növeli, hogy pár nappal ezelőtt aláírt a cég egy újabb 6 milliárd forint értékű tőkealap-kezeléséről szóló megállapodást a GINOP-on belül, ami arra hivatott, hogy a 2029-ig a közép-magyarországi régión kívül megvalósuló magas növekedési potenciállal és nemzetközi piacra lépéssel kecsegtető digitális termékek és szolgáltatások fejlesztését támogassa. 13 év alatt közel 120 projekt támogatását jelenti. Az inkubációs szakaszban lévők átlagosan 9 milliót, a magvetők 60, míg a növekedési szakaszban lévő cégek 300 millió forint átlagos támogatásban reményedhetnek.