60 ezer eurót ad az Unicredit nonprofit szervezeteknek

kezek
Vágólapra másolva!
Harmadik alkalommal hirdeti meg az UniCredit Bank és az UniCredit Alapítvány társadalmi célú pályázatát nonprofit szervezetek számára. A társadalmi innovációs program 60 ezer euró összdíjazású, a tíz legjobb pályázót tanácsadással segítik üzleti tervük finomításában, hogy azt a szakmai zsűri előtt sikeresen mutathassák be. A közülük kikerülő három nyertes a pénzbeli támogatáson túl 12 hónapos szakmai mentorálást kap.
Vágólapra másolva!

A programba idén olyan nonprofit szervezetek pályázhatnak, amelyek hátrányos helyzetű csoportok gazdasági kiszolgáltatottságának csökkentését társadalmi vállalkozás megvalósításával és működtetésével kívánják elérni. A vállalkozások egy társadalmi probléma megoldásán dolgoznak, a keletkezett nyereséget pedig visszaforgatják a cél megvalósítása érdekében. A pályázat olyan innovatív megoldásokat díjaz, amelyek abban segítik a hátrányos helyzetű közösségeket, hogy saját erőfeszítéseik révén, fenntartható módon javítsanak életkörülményeiken.

A pályázaton két kategóriában hirdetnek eredményt, induló és már működő társadalmi vállalkozások egyaránt jelentkezhetnek.

Segítő kezek Forrás: --

Az összesen 60 ezer euró támogatási összegből a három legjobb pályázó 55 ezer eurót közvetlenül nyerhet el, 5 ezer eurót pedig az UniCredit Bank munkatársai szavaznak meg az általuk legsikeresebbnek ítélt projekt számára.

A 12 hónapos, személyre szabott mentorálás abban segít, hogy a vállalkozások képességeiket és lehetőségeiket hatékonyan kiaknázva fejlődhessenek, így biztosítva a hosszú távú társadalmi hatást. A szakmai támogatást a program együttműködő partnere, a NESsT Magyarország biztosítja, a mentorálásba az UniCredit Bank vezető menedzserei is bekapcsolódnak.

Mi ezzel a programmal azokat a legjobb megoldásokat szeretnénk megtalálni és díjazni, amelyek nem pusztán anyagilag támogatják a hátrányos helyzetű közösségeket, de motiválóak és jobb jövőt biztosítanak számukra - mondta Maurizio Carrara, az UniCredit Alapítvány elnöke. Ezekben a vállalkozásokban a civil segítő szándék és egy innovatív, jó üzleti ötlet találkozik – mondta Marco Iannaccone, az UniCredit Bank általános vezérigazgató-helyettese.