Itt a Halott Pénz legújabb klipe

Halott Pénz
Halott Pénz
Vágólapra másolva!
Marsalkó Dávid, a Halott Pénz alapítója azt mondta, már régóta foglalkoztatta, hogy milyen lehet filmzenét szerezni. Most végre kipróbálhatta, mivel a Valami Amerika 3 egyik betétdalát, a Mindenre ráveszel-t a Halott Pénz vette fel. Most elkészült hozzá a klip is, a banda közben készül a három sportcsarnokos nagykoncertjére.
Vágólapra másolva!

Megjelent a Halott Pénz legújabb dalához készült klipje. A Mindenre ráveszel című felvételük a február 15-én mozikba kerülő

Valami Amerika 3 egyik betétdala.

A számban közreműködik Kőváry Zoli, aki nem most dolgozott együtt először a Halott Pénzzel, többek között részt vett már az Erre még meghívlak című slágerben is.

A Halott Pénz eközben folyamatosan készül a tavaszi koncertekre, Forrás: all rights reserved - Zsolt Furesz/@ Furesz Zsolt Photography - Www.Kepben.Hu

„Örömmel fogadtuk el a felkérést, mert szerettük a Valami Amerika-filmeket. Ezzel együtt

mert nagyon izgalmas feladat egy ilyen munka. Herendi Gábor bizalma nagyon jól esett a dal kapcsán, és örülök, hogy a végeredmény nagyon tetszett nekik” - mondta Marsalkó Dávid.

A Halott Pénz eközben folyamatosan készül a koncertekre, ugyanis tavasszal

országszerte három nagy csarnokban is fellépnek,

amire korábban még nem volt lehetőségük.

Így lett népszerű a Halott Pénz

A Halott Pénz 14 évvel ezelőtt Marsalkó Dávid szólóprojektjeként indult. A pécsi zenész kezdetben egyedül írta a szövegeket, a zenéket, két albumot is összehozott, ám egyik sem hozta meg a várt elismerést. A nehézségek ellenére sem adta fel, elkészítette első videoklipjét az Angard című hip-hop számhoz, ami már sikeres tudott lenni. Ám az igazi áttörést A feneked a gyengém című dallal érte el, milliós nézettséget hozott a YouTube-on, és a rádiókba is bekerült. Évekkel később zenekart épített maga köré, és 2013 őszén a Szólj anyunak, hogy a városban vagyok című lemez bemutató koncertjén már hétfős zenekarként szólaltak meg. Az album végül elnyerte a legjobb rap vagy hip-hop kiadványnak járó Fonogram-díjat. A lemezen jelent meg az Ugyanúgy hallasz, a Farkasok dala, vagy a Minden szobába kell álom. Ezt az elismerést 2015 májusában a Valami van a levegőben című dal kapcsán két kategóriában is átvehette a zenekar: a zsűri az év rap vagy hip-hop felvételének, míg az MR2 Petőfi Rádió hallgatói az év dalának választották, a Halott Pénz eddigi egyik legnagyobb sikerét, aminek közel 27 millió megtekintése van a YouTube-on.

Mini Aréna-turnéjuk keretében 2018. március 17-én a győri Audi Arénában, március 24-én a debreceni Főnix Csarnokban, április 6-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában lépnek színpadra.