Elindult az energetikai startupok kora

arrow begin brown business cartoon casual chart colorful computer concept creativity diagram doodle drawing entrepreneur filter filtered graph hand holding idea illustration light lightbulb male man many men new pc pen person point retro rocket screen ske
45663140 - young man pointing at startup concept over a tablet computer ötlet
Vágólapra másolva!
Két startup-befektetéssel és egy újabb együttműködési megállapodással zárta az MVM Zrt. és a Smart Future Lab Zrt. 2017-es akvizíciós évét. Az EH Invest Zrt. stratégiai partnersége így már az invesztícióban – az MVM EDISON programból elsőként – részesült POIZOt és az újonnan felfedezett Smart Charging startupok fejlődését is segítheti.
Vágólapra másolva!

Az MVM Csoport inkubációs cége, a Smart Future Lab Zrt. december elején kötött befektetési szerződést a POIZO és Smart Charging startupokkal - írja az Mmonline.hu. Az együttműködés eredményeként a POIZO smart mobil infra-fűtőtest mellett a jövőben a Smart Charging applikációval is megismerkedhet az energetikai újításokat használók köre, ami az elektromos autók kapcsán lesz segítségükre. A POIZO projektre a 2016. december 5. és 2017. február 17. között meghirdetett MVM Edison Light Up! versenyen figyelt fel az MVM Csoport.

A POIZO smart mobil infra-fűtőtest a kibocsátott hőenergiát célzottan maximalizálja az emberre, illetve a beállított fűtendő területekre, azáltal, hogy 360 fokban érzékeli azok elhelyezkedését.

Optimalizálja a komfort és költséghatékonyság együttesét, folyamatos kapcsolatot tartva fent felhasználójával és környezetével.

Teszi mindezt az élettani szempontból legegészségesebb fűtési technológia a „távoli infrasugárzás" alkalmazásával.

Az ismert fűtőtestektől eltérően raktározza és folyamatosan elemzi beállításainkat, összevetve a kinti időjárási adatokkal, melyekből mesterséges intelligenciával és gépi tanulással rendkívül pontos képet kap fűtési szokásainkról.

Emberre célzott fűtést és elektromos autók töltésére optimalizált alkalmazást fejlesztő startupokkal kötött szerződést az MVM Forrás: 123rf

A Smart Charging egy, az elektromos autók használóinak fejlesztett alkalmazással kívánja optimalizálni az e-autó töltésének tervezését.

A felhasználók naptárával egyesített alkalmazás az autó adatainak és töltöttségének függvényében ajánl töltőállomást, és odanavigálja az autóst.

A startup tulajonosok olyan kiegészítő funkciókon is gondolkodnak, mint a töltőoszlop foglaltságának ellenőrzése, online foglalás vagy az elektromos autó megosztás.

A fejlesztés támogatja az elektromos autók felhasználói között a töltés tervezését, így az optimalizált út során időt és pénzt takarítunk meg, az e-autók fogyasztásának kiszámíthatósága pedig segít az elektromos áram hálózat szolgáltatóknak a szolgáltatás megszervezésében és az árkalkulációban.