A technológia új lehetőségeket teremt a pályakezdő könyvvizsgálóknak

könyvelő , könyvelés
Vágólapra másolva!
A technológiai változások a könyvvizsgálói szakmát sem kerülik el, az auditorok munkája várhatóan átalakul a következő évtizedben. A Deloitte kommunikációs kampányt indít, hogy láthatóvá tegye ezeket az igényeket és a bennük rejlő lehetőségeket a pályakezdők és egyetemisták számára, valamint eloszlassa a szakmával kapcsolatos köztudatban élő, esetleges tévhiteket.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb „Első lépések a munkaerőpiacon" felmérés alapján a 18-26 év közötti munkavállalók az érdekes és előremutató feladatokat és projekteket tartják a legfontosabb motivációs tényezőnek a munkahely kiválasztása során.

A fiatalok auditori munkájuk során számos vállalat belső működésével és üzleti folyamatával ismerkednek meg, ami vonzóvá teheti ezt a pályát. A Deloitte magyar irodájában részben sajátfejlesztésű szoftvereket használnak, melyek kialakításában a fejlesztők mellett, a fiatalabb kollégáknak is jut szerep a tervezéstől a megvalósításig.

- mondta Horváth Tamás, a Deloitte könyvvizsgálati üzletágának vezető partnere.

A fiatalok érdekes és előremutató feladatokat és projekteket tartják a legfontosabb motivációs tényezőnek az auditori munka során Forrás: 123RF

A pályakezdők nagy része arra is kíváncsi, hogy auditorként milyen képességek elsajátítására van lehetőség egy nemzetközi cégnél. Ezek közé tartozik például a projektmanagement, a csapatmunka, a feladatok megfelelő felosztása, vagy épp a konfliktuskezelés. Ráadásul egy könyvvizsgáló már a második évtől kezdve kisebb csapatokat koordinál az ügyfeleknél.

Mindez gyors fejlődést és előrelépést is eredményez: a Deloitte-nál a könyvvizsgálók felelősségi köre évente bővül,

amit ennek megfelelően béremelkedés is követ, sőt szélesedik az elsajátítható soft-skillek palettája is, így a manager szint elérése 5 éven belül lehetségessé válik.

Ahhoz, hogy valakiből jó auditor váljon, legalább 1-2 félév számvitelt érdemes hallgatni az egyetemen.

A könyvvizsgálók általában gazdasági karokról érkeznek és főleg pénzügy-számvitel diplomával rendelkeznek. Feladatuk ellenőrizni, hogy a piaci szereplők pénzügyi kimutatásai megbízható és valós képet adnak-e a pénzügyi helyzetükről és teljesítményükről. Az auditorok ezáltal hozzájárulnak az üzleti bizalom fenntartásához és növeléséhez.

A kampány ide kattintva érhető el.