Örülhetnek a sötét elektronikus zene rajongói

Emke
Emke
Vágólapra másolva!
Emke a Black Nail Cabaret nevű synth noir zenekar énekese 2012-ben már jelentkezett szólóanyaggal és decemberben ismét kiadott egy albumot, több online platformon is hozzáférnek az elektronikus zene kedvelői. A Mambo című számához videoklip is készült. 
Vágólapra másolva!

Árvai-Illés Emese, becenevén Emke a Black Nail Cabaret nevű synth noir zenekar énekes/dalszerzőjeként lehet

ismerős a sötét elektronikus zenékben járatosaknak.

A BNC-vel 2008 óta aktívak, de Emke több együttműködésben is részt vett: 2013-ban közreműködött az Architect nevű német ambient/drum'n'bass hybrid Mine című albumán mint énekes-szövegíró, amely az elektronikus zenei körökben jól ismert Daniel Myer egyik mellékprojektje. Tavaly a hazai Planetdamage nevű cyberpunk-industrial projekt Angst című dalában énekelt, illetve közreműködött egy közös szám erejéig a szintén magyar tribal-elektronic First Aid 4 Souls-sal.

Emke legújabb szólóanyaga több online platformon is elérhető. Forrás: Vágó Bianka

Emke egyszer már jelentkezett egy szóló kislemezzel:

a Breakaway című album 4 számos, 2012-ben jelent meg saját kiadásban. Ekkor még partnere, Árvai Krisztián is segítette a dalszerzésben. Új szólóanyagát, a Two-t viszont már a brit Two Gods Records adta ki december 13-án a Bandcampen, de január 26-tól a Spotifyon, az iTuneson és a Google Play-en, illetve a többi online platformon is elérhető. A Mambo című dalhoz videoklip is készült.

„Természetesen van egy saját interpretációm a szöveg és képi világ kapcsolatáról, amit most nem szeretnék kivesézni, hanem meghagynám mindenkinek, hogy létrehozza a saját verzióját. Annyit talán elmondanék a magam részéről, hogy az erdő szülte vad, illetve mágikus szimbolika mögött van egy nagy adag szomorú valóság, legalábbis nekem. Azért is nagyon személyes ez, mert abszolút DIY, végre ismét a mi kezünkben volt a gyeplő, ami a felvételeket és a szerkesztést illeti. Ez a BNC kezdeti sufnituningos időszakára emlékeztet. Pont a nyersessége, tökéletlensége miatt tetszik:

Több napon át és több helyszínen forgattunk, többek közt a Baj feletti Szőlőhegyen, illetve a Gerecse Tatabánya feletti részén.”- mondta az énekesnő.