Vágólapra másolva!
Ketten is megsértődtek, mert nem hívták el őket a Korál jubilieumi nagykoncertjére, holott a zenekar tagjai voltak az 1978-as indulásnál.
Vágólapra másolva!

Jubileumi nagykoncertre készül a Papp László Budapest Sportarénában a 40 éves Korál együttes. A koncert május 5-én lesz, és úgy néz ki, a felkészülés utolsó két hónapja nem lesz teljesen felhőtlen. Ugyanis nem mindenkit hívtak el a koncertre az alapítótagok közül,

ami nem is esett nekik jól.

A Korál 1978-ban állt össze, és azóta természetesen többször változott a felállás. 1978-ban négyen indultak, a zenekarvezető billentyűs-énekes Balázs Fecó és Fischer László gitáros mellett ott volt Scholler Zsolt basszusgitáros és Pados István dobos, akiket nem hívtak meg a májusi koncertre.

A Korál együttes az induláskor: Balázs Fecó Scholler Zsolt Fischer László Pados István Forrás: Fortepan - Urbán Tamás

A Ripost vette észre, hogy Scholler Zsolt és Pados István a Facebookon adtak hangot véleményüknek. A Balázs Fecó által meghirdetett esemény alá kommenteltek, bár már csak Scholler Zsolt írása elérhető. Ebben azt írja: „Szia Fecó! Scholler Zsolt vagyok, a Korál zenekar egyik alapító tagja (1977), és évekig a basszusgitárosa voltam, hallottam, hogy egy 40-éves évfordulói koncert lesz májusban,

Nálam ez nem a pénzre megy, nekem nem kellene fizetni, hála Istennek megengedhetem magamnak, hogy ingyen fellépjek. A Korál rajongói pedig megérdemelnék, hogy azokat a zenészeket is a szinpadon lássák és hallják akik 1978. május elsején, 40 évvel ezelött az Ifjúsági Parkpan a Korál sikerét megalapozták.”

Balázs Fecó –valószínűsíthetően egy korábbi, Pados István-kommentre reagálva – azt írta: „kedves István, ez nem ez én egyszemélyes döntésem, a korál jubileumi koncertjének a közreműködésében, ez a zenenkar többségi döntésén múlik. Én nem zárkozom el a közremüködésektöl megfelelő egyeztetéssel. A Fischer Lacival vagy a Dorozsmai Péterrel vegyétel fel a kapcsolatot a kivitelezés részletei miatt.”